Terenul de lângă Biserica Domnească intră în domeniul public

Primăria Curtea de Argeş a finalizat cadastrul suprafeţei de teren care i-a fost dată în urma procesului pe care iniţial Primăria, Consiliul Local şi Muzeul l-au avut cu Eparhia Argeşului pentru Biserica Domnească. „S-a făcut cadastrul, iar acum o să venim cu un proiect de hotărâre în Consiliul Local prin care să trecem terenul în domeniul public al municipiului”, ne-a spus secretarul municipiului, Radu Chirca.

Ansamblul Bisericii Sf. Nicolae Domnesc a fost obiectul unui proces între Eparhia Argeşului şi Muscelului şi Muzeul Municipal, proces care s-a încheiat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Sentinţa dată de această instanţă prevede că Biserica şi o parte mică a parcului sunt ale Arhiepiscopiei iar restul este administrat de Muzeul Municipal. Procesul a început în 2008, s-a terminat în 2017 iar motivarea sentinţei a apărut în 2018. La sfârşitul lunii mai directorul Muzeului,  Ştefan Dumitrache, ne declara – „Trebuie să facem cadastru pentru terenul care ne-a revenit, intabulare, hotărâre de Consiliu Local de intrare în domeniul public”. Abia în septembrie cadastrul a fost gata, şi cel mai probabil la şedinţa de Consiliu Local de la sârşitul lunii octombrie Consiliul Local va adopta hotărârea de care vorbea Dumitrache în mai.

După aceea, administraţia locală trebuie să ia măsuri cu WC-ul din parc, WC care nu este nici măcar legat la apă şi este o sursă maximă de infecţie, şi să investească şi în alte lucrări absolut necesare pe terenul pe care de acum îl deţine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email