Teii pe Bulevard, o pâine pentru sărmani

Teii de pe Bulevard au înflorit de ceva timp, iar acest lucru le-a dat câteva idei unor cetăţeni din Curtea de Argeş. Înarmaţi cu sacoşe sau pungi de plastic aceştia merg în fiecare zi pe Bulevard şi culeg flori de tei. Unii dintre aceştia merg chiar mai departe şi vând apoi florile de tei culese.

Doi – trei lei o pungă cu flori de tei

Bulevardul Basarabilor din municipiul nostru este cu siguranţă unul dintre cele mai frumoase din ţară, iar acest lucru se datorează şi teilor care îl mărginesc pe de o parte şi de alta. Însă, pe lângă faptul că oferă umbră şi răcoare, de câteva zile, teii de pe Bulevard au şi o altă „utilitate”. Mai mulţi cetăţeni vin aproape în fiecare zi şi culeg flori de tei. Cu sacoşe mari ori cu pungi de plastic în mână aceştia se agaţă de crengile mai joase şi culeg florile pe care, spun ei, că le folosesc la ceaiuri. „Iau şi două-trei pungi de flori de tei. Le folosesc la ceaiuri. Nu am rupt nicio creangă, deci nu am făcut ceva rău”, spune un bărbat în timp ce încearcă să prindă o creangă din tei. Însă, în schimb, mai mulţi argeşeni nu privesc cu ochi buni acest lucru.

Nu mi se pare normal să vii şi să culegi florile de tei de aici, de pe Bulevard. Mai bine cumperi din piaţă, unde am văzut că vin mulţi comercianţi cu flori de tei sau te duci în altă parte, dar nu aici, în centrul oraşului. Mi se pare urât să vezi oameni agăţaţi de crăci pe Bulevard, cu sacoşa de flori de tei în mână”, spune Ion Toma, din municipiu. Dacă unii dintre cei care culeg flori de tei le folosesc doar pentru consum propriu, alţii s-au gândit că nu ar strica să face şi ceva bani. Ieri, în jurul prânzului, o femeie de etnie rromă împreună cu mai mulţi copii vindeau flori de tei în faţa bisericii Sfântul Gheorghe din municipiul nostru. Acestea avea mai multe pungi pe care argeşenii le puteau cumpără pentru doar doi – trei lei. Când rămânea fără „marfă”, femeia se apuca din nou de cules şi în doar câteva minute revenea la locul său. „Nu e prima dată când îi văd că vând flori de tei aici. Sunt culese din pomii de pe Bulevard. Îi pune pe copii să urce să culeagă, iar ea le vinde. Oamenii sunt de vină pentru că îi încurajează cumpărând de la ei”, spune George Pavel, un tânăr din Curtea de Argeş.

Cătălin Popa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email