Ştefan Lăzăroiu, împreună cu un fost preşedinte şi cu un ministru, la sărbătoare la Brădetu

Sâmbătă, 24 septembrie, o delegaţie a PDL Argeş, alături de ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, s-a aflat la Brădet, în cadrul unui eveniment organizat de fostul preşedinte al ţării, Emil Constantinescu. Dintre liderii democrat-liberali amintim preşedintele organizaţiei judeţene, senatorul Mircea Andrei, preşedintele PDL Curtea de Argeş, Ştefan Lăzăroiu, preşedinta organizaţiei municipale a femeilor, Ruxandra Barbu, dar şi prefectul judeţului, Gheorghe Davidescu. Evenimentul organizat de Emil Constantinescu, alături de primarul comunei Brăduleţ, Emil Simion, a celebrat împlinirea onorabilei vârste de 100 a veteranului de război Ion Lungescu. Bătrânul a primit, în cadrul ceremoniei, mai multe diplome de recunoştinţă pentru activitatea sa pentru apărarea ţării, dar şi mai multe ajutoare financiare, din partea PDL Argeş, a primăriei Brăduleţ, dar şi a Consiliului Judeţean. Alături de Ion Lungescu s-au aflat pompierii din judeţ, care l-au felicitat cu onorurile specifice.
Ministrul de Externe a cumpărat teren la Brădetu
Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a recunoscut că s-a îndrăgostit de comuna Brăduleţ şi chiar şi-a achiziţionat o bucăţică de teren aici, unde intenţionează să-şi construiască o casă de vacanţă, pentru a fi mai aproape de locuitorii din nordul judeţului. Ştefan Lăzăroiu a fost cel care l-a convins de frumuseţea colegiului pe care acesta va candida la Camera Deputaţilor. De asemenea, nu este prima dată când ministrul Baconschi vine în zona de nord a Argeşului.
Senatorul Mircea Andrei i-a înmânat veteranului de război o sumă de bani în numele PDL Argeş şi a urat celor prezenţi să prindă vârsta consăteanului lor: „Cred că toţi am venit astăzi aici cu speranţa că se ia năravul şi vom ajunge şi noi la această vârstă. Îi dorim lui Ion Lungescu să fie sănătos şi să se bucure de viaţă”.
Plutonierul major în rezervă Ion Lungescu s-a născut pe 21 septembrie 1911, la Brădetu. A fost încorporat la Grupul de Pompieri Piteşti pe data de 20 martie 1933 şi a fost lăsat la vatră după mai bine de doi ani. În 1934 a participat la lichidarea unui mare incendiu care a izbucnit la Câmpulung Muscel, în care au ars peste 40 de case. Atunci s-a intoxicat cu fum şi a necesitat internarea în spital. Pe 30 octombrie 1935 a fost decorat cu medalia „Bărbăţie şi credinţă clasa a II-a”, pentru merite deosebite. Între anii 1941 şi 1945, în timpul războiului, a fost mobilizat la mai multe unităţi militare.
După eveniment, liderii PDL s-au îndreptat spre mănăstirea Curtea de Argeş, cu ocazia aniversării numirii lui Neagoe Basarab ca şi ctitor al monumentului istoric. De asemenea, Ştefan Lăzăroiu şi senatorul Mircea Andrei s-au aflat şi aseară la evenimentul ÎPS Calinic de a scoate pentru argeşeni moaştele Sfintei Filofteia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email