Ştefan Lăzăroiu a ajutat un tânăr eminent să plece în Franţa la studii

Povestea disperată a unui tânăr eminent, care nu putea beneficia de o bursă de studii din lipsa banilor, l-a impresionat pe Ştefan Lăzăroiu, responsabil PDL pe Colegiul Nord. Politicianul a sărit imediat în ajutorul băiatului, iar acum Alin Gheorghe este în drum spre Franţa.

A cules măceşe toată vara, pentru a face rost de bani

Alin Gheorghe este un tânăr care sparge multe canoane. Este rrom, trăieşte într-o sărăcie lucie, dar a obţinut o bursă de studii Erasmus la Nancy, în Franţa. Povestea sa a fost prezentată pe larg în Curierul Zilei. Băiatul are 22 de ani şi este student în anul II la Drept la Universitatea de Stat din Piteşti. Deşi locuieşte într-un cătun de rromi din Aninoasa, Alin a învăţat carte de când se ştie. A absolvit Liceul Pedagogic din Câmpulung, cu media general 8,50, iar apoi a fost admis la Facultate fără dificultăţi. Ambiţia lui nu şi-a atins limitele, pentru că, îndrumat de o profesoară inspirată, Alin a reuşit să obţină o bursă de studii în Franţa. Cu tot ajutorul de la stat, banii nu acopereau toate cheltuielile. Aşa că, băiatul a cules toată vara măceşe din rugii aflaţi la câţiva kilometri de casa sa, pe care le-a vândut pădurarilor. Banii nu au fost, însă, suficienţi. Nici sprijinul familiei nu i-a fost suficient, pentru că mama sa este casnică, iar tatăl câştigă extrem de puţin. Ca şi cum situaţia nu ar fost de ajuns, lui Alin i s-a spus că va avea nevoie şi de un laptop, pentru a preda la timp referatele la facultate.

Bani de drum şi un laptop

Bucuria bursei în Franţa i-a dat speranţa că poate să devină ceea ce îşi doreşte, adică procuror sau judecător. Imediat după obţinerea bursei, Alin a devenit optimist, încrezător în forţele proprii şi foarte motivate să muncească pentru a face rost de banii necesari. Dar, zilele treceau, iar data plecării, adică 1 septembrie, s-a apropiat. Banii tot nu s-au adunat şi Alin devenea tot mai pesimist. Atunci, povestea sa – mediatizată în presă – a ajuns la sufletul tânărului politician Ştefan Lăzăroiu, un om care nu a pregetat să îi ajute pe tinerii fără posibilităţi materiale. Democrat-liberalul i-a dăruit lui Alin un laptop, dar şi banii necesari cheltuielilor de drum. „Cea mai mare satisfacţie a mea, ca argeşean, este să mă pot mândri cu tinerii din judeţul nostru care studiază în ţările recunoscute pe plan internaţional la capitolul educaţie. Ei trebuie ajutaţi, pentru că ei ne răsplătesc deja prin rezultatele obţinute. Mă bucur că Alin a reuşit să plece şi nu a ratat ocazia de a beneficia de o bursă obţinută prin forţe proprii. Merită tot ajutorul!”, ne-a declarat Ştefan Lăzăroiu. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email