Teatrul „Masca” la Curtea de Argeş

Sâmbătă, începând cu ora 18:00, scena Centrului de Cultură şi Arte „George Topîrceanu”, actorii Teatrului „Masca” din Bucureşti  vor prezenta spectacolul „Slugă la doi stăpâni”, de Carlo Goldoni. Regia spectacolului este semnată de Mihai Mălaimare, iar din distribuţie fac parte actorii Dora Iftode, Alina Crăiţă, Emilia Manea, Aurel Sandu, Valentin Mihalache, Cosmin Creţu, Bogdan Angelescu, Răzvan Teodorescu, Ionuţ Ghenu, Laura Dumitraşcu Duică, Andrei Drăgulescu şi Eugen Fetescu.
Evenimentul este organizat de Consiliul Judeţean Argeş, Primăria municipiului Curtea de Argeş şi Centrul de Cultură şi Arte.
„Textul, care la vremea sa a reformat teatrul universal remodelând măştile commediei dell’arte râmâne extrem de valoros şi actual. Acţiune e alertă, poveştile de dragoste sunt foarte bine construite, o nuanţă de lirism şi melancolie străbate uneori chipul personajelor foarte bine conturate, conflictele puternice fac deliciul spectatorilor, iar umorul de cea mai bună calitate întregeşte faima acestei comedii. Plasând povestea servitorului cu doi stăpâni în epoca Flower Power, regizorul reuşeşte să scoată la iveală, de sub aparenţa teribilistă specifică, faţeta sensibilă a unei generaţii decisă să-şi trăiască viaţa conform propriilor aspiraţii şi în ritmul pe care îl impun timpurile contemporane. Poveştile de dragoste ce se petrec pe scenă sunt jucate de tinerii actori cu o vitalitate debordantă ce molipseşte publicul”, se precizează în prezentarea piesei de teatru, postată pe site-ul www.masca.ro.
 „Îmi place textul, pentru că este viaţă adevărată care nu are timp de aşteptat, care nu vrea să moralizeze, care se petrece pur şi simplu şi care te doboară dacă nu lupţi, dacă nu vrei cu adevărat să fii învingător”, a declarat regizorul Mihai Mălaiare pentru site-ul www.masca.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email