Taximetria, o afacere bănoasă la Curtea de Argeş

Nu sunt multe afaceri care să meargă foarte bine la Curtea de Argeş, din cauza lipsei de angajaţi şi a contextului economico-social. Totuşi, o activitate pare să aibă succes, iar asta este taximetria. „Sunt 137 de taximetrişti la Curtea de Argeş, şi mai multe staţii, fiecare dintre ele având câte cinci locuri”, spune Nicolae Păunescu, consilier la Compartimentul Transporturi din Primărie.

Consiliul Local a aprobat, în urma organizării unei dezbateri publice în luna martie a acestui an, numărul maxim de taximetre care circulă prin Curtea de Argeş.Cereri pentru eliberarea autorizaţiilor de taxi se primesc însă mereu la Primărie. „Sunt aproape 40 de cereri. Vin oamenii, se interesează şi pleacă. Nu putem să suplimentăm numărul taximetrelor pentru că aşa a decis Consiliul Local, să fie 137 de taxiuri”, prcizează Păunescu.

Sunt taximetrişti vechi, dar şi noi în meserie. Cam 10 la sută din vechii taximetrişti au renunţat la profesie, dar au venit din spate alţii, noi. Staţii de taxi sunt peste tot în oraş, de la Confarg la Noapteş, numai că taximetrele nu sunt de găsit acolo. Clienţi sunt puţini sau chiar deloc, iar bătălia se duce în staţiile din centru, de pe Bulevardul Basarabilor. De curând, o staţie nouă a fost amenajată în  centrul oraşului, în apopiere de Finanţele Publice,  dar cei care au nevoie de un taxi nu apelează prea des la serviciile celor care staţionează acolo şi merg pa Posada ori la Sf. Gheorghe, staţiile de taxi mai vechi şi mai cunoscute.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email