Taxa de salubritate, mai mare decât impozitul pentru casă

De la începutul anului s-a scumpit gunoiul

Mai mulţi primari din zona Curtea de Argeş se plâng de faptul că de la începutul anului taxa de salubritate a crescut foarte mult în anumite locuri. „De la 1 ianuarie taxa pe cantitatea de deşeuri care pleacă din localitate s-a făcut de la 4-5 lei de persoană în 2018, la 8 lei de persoană pentru toate localităţile din zona Curtea de Argeş”, a spus primarul de la Valea Iaşului, Nicolae Barbu, la conferinţa de presă a PNL Curtea de Argeş. El a dat şi un exemplu din localitatea sa. „O persoană care are o casă de 50 – 70 metri pătraţi va plăti dublu sau triplu la salubritate faţă de impozitul pe teren”, a declarat primarul Barbu.

Preşedintele PNL Argeş, Adrian Miuţescu, prezent la conferinţa de presă a liberalilor din municipiu, a spus despre majorarea taxei că este o „bombă care va fi detonată anul acesta”.

„La Curtea de Argeş, pe final de an, au fost blocate conturile Primăriei şi nu puteau să-şi ia salariile. La nivel judeţean toţi primarii sunt revoltaţi. Se continuă practicile de pe vremea lui Nicolescu (fostul preşedinte al Consiliului judeţean – n.a.) pe spinarea cetăţenilor”, a adăugat Miuţescu.

Într-adevăr, în decembrie Primăria curtea de Argeş a fost pentru o perioadă în imposibilitate de plată. „Un executor judecătoresc ne-a blocat conturile pentru că nu am plătit taxa de salubritate,a  fost vorba despre 45.000 de lei, dar problema s-a rezolvat”, ne-a spus Gheorghe Florescu, director economic al Primăriei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email