Tată judecat pentru că şi-a părăsit copilul

Un bărbat în vârstă de 46 de ani, tatăl unui băieţel, a fost trimis în judecată recent de către procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeş pentru abandon de familie.
După o căsnicie care a durat ani buni şi din care a rezultat un băieţel, Anghel A. s-a hotărât la 46 de ani să divorteze de soţia sa. Divorţul celor doi s-a finalizat cu mai bine de un an în urmă, motivul fiind faptul că soţul îşi găsise o altă iubită. Instanţa a hotărât ca băieţelul celor doi, minor fiind, să rămână sub custodia mamei. Conform unei hotărâri definitive şi irevocabile, tatăl a fost obligat de magistraţi la plata unei pensii de întreţinere în valoare de 120 lei lunar pentru fiul său, pensie care după o perioadă de timp a crescut de la 120 lei la 210 lei.

A uitat de propriul copil

La scurt timp după divorţ, bărbatul şi-a refăcut viaţa cu o altă femeie, între timp având şi alţi doi copii cu aceasta. Se pare că Anghel A. a uitat de existenţa primului său fiu, pe care nu numai că nu l-a vizitat, ci nu i-a mai plătit nici pensia alimentară de mai bine de un an. Mama băiatului afăcut plângere la Parchet, iar Anghel A. a susţinut în faţa anchetatorilor că nu a plătit pensia, pentru simplu motiv că nu are niciun venit. Deşi este apt de muncă, bărbatul. nu s-a angajat nicăieri. Pentru lipsa lui de preocupare faţă de copil. De curând, procurorii au dispus trimiterea tatălui în judecată, pentru faptul că a încălcat legea, neplătind pensia pentru întreţinerea copilului său minor. Bărbatul riscă acum o pedeapsă cu închisoarea de până la trei ani pentru neplata din rea-credinţă a pensiei de întreţinere stabilită prin hotărâre judecătorească.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email