Ţâşneşte apa din strada Nordului

Serviciul Public de Gospodărie Comunală (SPGC) a lucrat săptămânile trecute la asfaltarea străzii Nordului, porţiunea de după zona industrială. A rămas neasfaltată zona din faţa fabricilor Karcher şi Fuchs, pentru că SPGC nu a avut în programul de lucrări şi asfaltarea acestei porţiuni. Directorul SPGC, Ioan Ghiţă, spune că mai întâi trebuie rezolvată problema reţelei de apă şi canal, unde avariile sunt aproape zilnice, ca să nu asfalteze iar strada să fie spartă din nou, în stilul celor de la societatea de apă canal, Aquaterm SA.

Vineri, fix porţiunea de stradă dintre cele două societăţi era plină de apa care ţăşnea pur şi simplu din asfalt. „De câteva zile e aşa, nu ştim ce se petrece aici, mereu sunt probleme”, ne-a mărturisit o locuitoare a zonei.

Povestea utilităţilor de pe strada Nordului şi a asfaltării ei iniţiale este însă interesantă, şi a fost spusă de consilierul Ştefan Dumitrache. „Am fost în comisia de recepţie şi nu am semnat procesul verbal. Acolo nu s-a făcut nimic bine. Este o lucrare făcută foarte prost”, a spus acesta, iar directorul Aquaterm, Gabriel Nastea, a confirmat. „Conducta de apă a fost pusă direct pe pietre, nu a fost pus deloc nisip, nu s-a respectat nicio normă, din acest motiv avariile sunt aşa de dese”, a precizat Nastea.

Reţeaua de apă canal a fost făcută prost

Lucrările au fost făcute de societatea NORDCO, aflată în faliment de ceva timp, în urmă cu aproape zece ani. „Trebuie refăcută toată reţeaua, de la Errea la Fuchs”, a spus Nastea, care s-a angajat că dacă primeşte banii în 10 zile lucrarea ar putea fi gata. Numai că nu a primit niciun leu pentru asta.

După ce reţeaua de apă canal ar fi refăcută, strada ar putea fi asfaltată, iar problemele rezolvate. Numai că SC Aquaterm nu a primit bani ca să refacă reţeaua, iar Serviciul Public nu poate să asfalteze strada azi ca să fie spartă din cauza avariilor la reţea mâine.

Până atunci, apa ţâşneşte din asfaltul de pe strada Nordului, iar cineva o plăteşte. Asta în afara  problemelor pe care starea proastă a carosabilului o creează societăţilor la care vin zilnic camioane ca să încarce marfa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email