Tarifele la apă vor creşte cu 30%

„Tarifele la apă trebuie să crească, pentru că nu putem face faţă cheltuielilor. Procentul trebuie să fie 25 – 30%”, spune administratorul SC Aquaterm, Gabriel Nastea. De altfel, societatea, care are ca unic acţionar Consiliul Local, a înregistrat pierderi mari în prima parte a anului acesta, conform raportului de activitate al administratorului. Astfel, în perioada ianuarie — iunie 2018, veniturile realízate de Aquaterm  au fost de 2.406.249 lei, iar cheltuielile efectuate au fost de 2.626.322 lei, obținând astfel un rezultat economic negativ, respectiv o pierdere de 220.073 lei  

Această pierdere este determinată de nivelul mult prea mic al tarifului Ia apă și canalizare, deoarece ultima majorare de tarif a fost fundamentată pe elementele de cheltuieli din anul 2013. Din anul 2013 pană în prezent, salariul minim brut pe economie, tarifele Ia energia electrică și apa brută, precum și prețurile Ia materiale și combustibili au fost majorate de mai multe ori, acestea având influențe semnificative asupra costurilor înregistrate de societatea noastră”, precizează raportul.

Creşterea de 30% ar asigura doar continuarea activităţii, nu şi altceva, cum ar fi îmbunătăţirea calităţii apei, precizează Gabriel Nastea. „Majorarea tarifului ar acoperi cheltuielile de acum. Pentru îmbunătăţirea calităţii apei e nevoie de bani mulţi, de finanţare de la Consiliul Local sau prin proiecte europene”, adaugă administratorul Aquaterm.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email