Tarife majorate la apă şi canalizare

Tarifele la serviciile publice de alimentare cu apă şi canalizare se vor majora începând cu 1 iulie, potrivit unui proiect de hotărâre care se va regăsi pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliu Local de la sfârşitul acestei luni.
Potrivit proiectului ce va fi supus aprobării aleşilor locali, urmează ca tariful să fie majorat  la apa potabilă de la 2,64 de lei, fără TVA, cât este acum, la 3,15 lei, fără TVA, iar la canalizare, de la 1,21 lei fără TVA cât este acum la 1,46, fără TVA. Astfel, noile tarife vor ajunge la 3,91, apa, şi 1,81 canalul, scumpirea fiind de aproximativ 20%.
Nicolae Diaconu: „Nu fac duş cu apă minerală”
Însă, până ca proiectul de hotărâre să ajungă pe ordinea de zi a şedinţei legislativului local, acesta a fost dezbătut în cadrul şedinţei reunite a comisiilor Consiliului Local, unde au apărut şi discuţiile contradictorii. Cei mai aprigi contestatari ai majorării tarifului la apă şi canalizare au fost consilierii locali Ion Şerban şi Silviu Popescu, care i-au reproşat directorului Aquaterm, Ion Bolovan, că „apa este aproape tot timpul tulbure”. La rândul său, Ion Bolovan s-a apărat şi le-a explicat consilierilor locali că acest lucru se datorează deselor întreruperi de curent. Mai mult decât atât, Ion Şerban chiar i-a întrebat pe cei prezenţi în sală „dacă pot face duş cu apa de la Bolovan”, moment în care a intervenit în discuţii şi primarul Nicolae Diaconu. „Da, eu fac duş cu apă de la robinet, că doar nu fac baie cu apă minerală. Vă rog să discutaţi la subiect”, a declarat edilul. După aproape două ore de discuţii aprinse, membrii comisiilor Consiliului Local au decis ca majorarea tarifului la apă şi canalizare să fie discutată în plenul şedinţei, ce va avea loc joi, 26 iunie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email