Târgul second-hand se mută zilele acestea


Săptămâna aceasta a fost ultima în care târgul second-hand s-a desfăşurat în locul din apropierea Stadionului Municipal. Târgul va fi mutat în locul unde se organiza până acum târgul de cereale. „Odată cu începerea lucrărilor la noua sală de sport a municipiului am decis să găsim o altă locaţie pentru târgul second-hand. Astfel, târgul va fi mutat unde se desfăşoară acum târgul de cereale. Mâine se va muta sectorul de haine noi, iar de săptămâna viitoare se vor muta şi comercianţii de haine second-hand. Deja s-au trasat liniile care vor delimita cele două sectoare”, ne-a informat Ana Hiru, directorul Serviciului Public Pieţe, Târguri şi Oboare. Comercianţii din târgul săptămânal sunt foarte nemulţumiţi de noua locaţie aleasă de autorităţile locale. „Va fi vai de capul nostru acolo. Să fi serioşi acum, cine mai vine până acolo? Aici era aproape de centrul oraşului şi mai venea lumea, pentru că era mai aproape. Avem şi noi un vad format. După ce că vânzările nu merg prea bine, acum ne mai şi mută acolo în spate”, spune nervos Doru C., unul dintre comercianţii de haine.

„Va fi foarte greu să mai vindem ceva în acel loc”

 La fel de nemulţumit este şi Marian T., din Curtea de Argeş. „Nu înţeleg de ce ne mută tocmai acolo. Va fi foarte greu să mai vindem ceva acolo. Lumea nu mai vine. Aici sărea din microbuz şi venea o tură prin târg. Sincer vă spun că ne-au nenorocit cu decizia asta. O să iasă scandal mare, o să vedeţi. Asta în primul rând că nu există spaţiu suficient pentru toţi comercianţii”, spune revoltat negustorul. Este cunoscut faptul că în târg vin şi negustori din Râmnicu Vâlcea. Aceştia se tem că nu vor mai fi primiţi în târg pentru că noul spaţiu este mult mai mic decât cel actual. „Pe noi cred că nici nu ne mai primesc aici. Am înţeles că au prioritate cei de la Curtea de Argeş. Ştiu că nu este prea mult spaţiu, dar vrem şi noi să ne desfăşurăm activitatea. Sper să se rezolve această problemă”, ne spune Marius M., din Râmnicu Vâlcea.

„Plătim taxe prea mari pentru condiţiile pe care le avem”

Comercianţii sunt nemulţumiţi şi de valoarea taxei pe care o plătesc pentru accesul în târg. „La condiţiile pe care le avem, mi se pare cam mare taxa. Am fost şi în alte târguri, unde aveam condiţii mai bune şi plăteam doar 10 lei. Aici plătim cea mai mare taxă din toate târgurile unde am fost. Plătesc 35 de lei pentru o zi şi jumătate, asta în condiţiile în care vânzările merg aşa cum merg”, explică un alt negustor din târg. Mai mult, comercianţii propun chiar şi o altă locaţie pentru târgul săptămânal. „Am văzut că este terenul acela liber în spatele ştrandului. Este suficient de mare spaţiul, dacă ne-ar băga acolo. Până la pod avem loc toţi. Ştiu că are 6.000 de metri pătraţi. Ar fi bine, că este măcar mai aproape de centrul oraşului, nu este chiar aşa departe. Oricum ei tot cum vor fac, nu ţin cont de părerea noastră. De ce nu amenajează aici noul loc de desfăşurare al târgului?”, se întreabă Ioana T., o altă comerciantă din târg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email