Târgul second hand s-ar putea desfiinţa

Câteva tarabe acoperite de pânze de cort, iarba mare, netăiată, prin care se pot ascunde şerpii, puţini clienţi şi comercianţi oarecum disperaţi, acesta este  acum târgul second hand din Curtea de Argeş. La începutul anilor 2000 aici funcţiona cel mai mare târg de haine vechi din sudul ţării, cumpărătorii venind inclusiv din oraşele învecinate. Acum, s-au dezvoltata târguri de acest fel la Râmnicu Vâlcea, la Domneşti, la Lereşti, iar cel de la Curtea de Argeş trage să moară.

După o lungă perioadă în care a fost închis, târgul săptămânal  şi-a deschis porţile de două săptămâni, dar dacă lucrurile vor merge la fel probabil că o să se închidă din nou, de data aceasta definitiv. Vânzători sunt puţini iar clienţi şi mai puţini.

„Nu avem o toaletă, aia care e nu are uşi, nu există sursă de apă, iarba e mare şi ne e frică de şerpi, iar oamenii nu mai vin să cumpere”, ne enumeră un comerciant câteva dintre problemele pe care târgul le are. Doar taxa percepută de Serviciul Public Pieţe, Târguri şi Oboare (SPPTO) nu se schimbă şi e colectată cu regularitate, chiar dacă mare parte din târg este amplasată pe o proprietate privată. Şeful SPPTO, Marin Florea, spune că taxa e şi pentru curăţenia locului, dar săptămâna trecută numai curat nu era acolo.

Mutarea pe strada Valea Iaşului nu pare o soluţie

„Nu am mai venit de multă vreme în târg, am auzit că a fost şi închis, dar nici nu cred că o să mai vin. Sunt puţine tarabe şi nici nu prea ai ce să iei. Păcat, că acum câţiva ani târgul era un loc căutat”, ne-a mărturisit o doamnă. Alţii nu sunt de acord să se închidă târgul. „Cred că cei de la Primărie ar trebui să amenajeze aici locul, să aducă apă curentă, să betoneze, pentru că sunt clienţi şi pentru târg. Ani de zile s-a putut ţine, acum nu se mai poate”, crede o altă femeie.

Nimeni nu spune că târgul va fi desfiinţat oficial, dar se va închide pe cale naturală dacă nu se schimbă nimic acolo. Comercianţii care veneau din Vâlcea nu mai vin, ne-au spus vânzătorii, pentru că nu-şi scot nici benzina consumată ca să ajungă la Curtea de Argeş.

Reprezentanţii administraţiei publice locale au declarat că locaţia se mută pe strada Valea Iaşului, dar nici comercianţii şi nici clienţii nu cred că e o idee bună. E prea departe de oraş, spun ei, iar mijloacele de transport în comun sunt rare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email