Târgul second-hand, în faliment

Ieri, târgul săptămânal de haine second-hand s-a desfăşurat pe platoul betonat, în locul în care se organiza târgul de cereale. Încă de la primele ore ale dimineţii comercianţii au venit să-şi ia în primire noile spaţii care le-au fost repartizate. „În mare, ne-am aşezat aşa cum am fost şi data trecută, când se organiza târgul aici. Nu prea ne convine, dar nu avem ce să facem. Era un vânt de dimineaţă că îmi venea să strâng tot şi să plec. Trebuia găsită o altă soluţie, nu să fim aruncaţi aici în afara oraşului”, spune Marius, unul dintre comercianţi. Prima zi de târg în noua locaţie nu a fost una pe placul vânzătorilor. Vreme închisă, cu câteva picături de ploaie, lume puţină şi vânzare pe măsură. Pe feţele comercianţilor se putea citi cu uşurinţă dezamăgirea. „Da dom’ne, avem o vânzare de nu mai facem faţă, nu vedeţi?”, ne răspunde ironic unul dintre vânzători în momentul în care l-am întrebat cum merge vânzarea.

„Până la ora 12:00 am scos doar banii pentru taxă”

 Distanţa prea mare până la târg îi împiedică pe argeşeni să vină în noua locaţie. „Nu mai vine nimeni până aici. Vânzările mergeau prost şi acolo în mijlocul oraşului. I-am auzit pe mulţi spunând că este prea departe şi oamenii au dreptate. Lângă stadion sărea lumea din maxi taxi şi dădea o tură prin târg. Nu ştiu ce vom face. Poate când se va mai încălzi vremea să meargă mai bine”, spune un alt comerciant. Oamenii spun că va trece o perioadă de timp până când clienţii se vor obişnui cu noua locaţie a târgului. „Uitaţi-vă câţi oameni sunt. Noi cei care vindem suntem mai mulţi la număr. Nu avem decât să schimbăm hainele între noi. Păi acum e ora 12:00 şi nu am vândut mare lucru. Am scos doar taxa. Cred că va trece o vreme vor veni clienţii aici”, spune un alt vânzător. Nici argeşenilor nu le-a căzut prea bine această mutare a târgului într-o nouă locaţie. Oamenii se plâng de distanţa prea mare până la târg. „Veneam săptămânal în târg pentru că era foarte aproape de mine. Eu locuiesc în zona Romarta. Probabil că voi merge şi de acum înainte, dar nu aşa de des”, spune Carmen Cârstea.

Comercianţii vin cu idei pentru amenajarea spaţiului de lângă stadionul municipal

Însă, foarte mulţi argeşeni spun că vor merge în continuare în târg pentru că doar acolo găsesc haine ieftine, la preţuri pe care şi le permit. „Eu sunt obligată să merg în târg. Am doi copii şi un salariu mic. Nici soţul meu nu câştigă mult. Sigur că voi merge în târg, indiferent unde se mută. Pentru mine e o necesitate. Nu ne permitem să cumpărăm haine noi. La târg cu câteva zeci de lei îi îmbrac pe copii”, spune Valentina Bădiţă, din Curtea de Argeş. Dacă au văzut că lucrările la sala de sport a municipiului se amână, comercianţii din târg propun administraţiei locale câteva idei pentru amenajarea spaţiului respectiv. „Măcar dacă ne-au mutat pe noi pe motiv că vor face ceva acolo atunci să se apuce de treabă. Ei, săracii, habar nu au ce să facă. Nu vor construi niciodată sală de sport acolo. Dar, oricum, ce vor face cu sala de sport… Au ei echipe de sportivi care să o folosească? Trebuie să facă ceva care să le aducă profit. Ar trebui să asfalteze terenul, să închidă zona şi apoi să pună taxe de intrare. Chiar şi cei care vizitează să plătească. Ne-ar conveni şi nouă. Plătim, dar nu mai stăm cu noroiul până la glezne. Când se face stadionul poate fi parcare cu plată. Aşa ar aduce un venit mare la buget săptămânal. Păi, ce fac cu sala? O închiriază seara şi la sfârşitul săptămânii şi iau câteva milioane. Trebuie să îi învăţăm noi ce să facă”, spune unul dintre comercianţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email