Târgul second-hand – deja într-o nouă locaţie


Ieri, a fost prima zi în care târgul second-hand s-a desfăşurat în noua locaţie. Astfel, încă de la primele ore ale dimineţii, comercianţii au venit pe platoul betonat, unde se desfăşura până acum târgul de cereale, pentru a-şi prelua noile spaţii, care sunt mult mai restrânse. „S-a creat aglomeraţie de dimineaţă, când au venit şi băieţii de la Râmnicu Vâlcea. E rău că nu mai avem acelaşi spaţiu ca şi în partea cealaltă, dar nu avem ce face. Trebuie să ne descurcăm, pentru că din asta trăim”, spune unul dintre comercianţii argeşeni. În târgul second-hand de la Curtea de Argeş vin foarte mulţi negustori de la Râmnicu Vâlcea, care se temeau că nu vor mai fi primiţi în târg. Însă, acestora le-au fost repartizate spaţii în continuarea platoului, chiar în locul unde se desfăşoară bâlciul de Sfânta Maria. „Am venit şi noi astăzi să ne luăm locurile. E bine că ne primesc şi pe noi, pentru că la început auzisem că nu există suficient spaţiu pentru toţi şi cei din Curtea de Argeş aveau prioritate. O să ne întindem şi noi încolo, spre pod, pentru că ne-au lăsat. Sperăm să facem treabă bună şi aici”, spune Ion. L., din Râmnicu Vâlcea.

Situaţia nu îi afectează pe comercianţii din târgul de cereale

Negustorii care veneau în târgul de cereale au fost mutaţi în parcarea de la intrarea în târg. Aceştia afirmă că pe ei nu îi afectează această situaţie. „Putea să ne mute oriunde că oricum vânzările merg foarte prost. Lumea nu mai are animale, pentru că sunt foarte greu de întreţinut şi nu scoţi bani care îi bagi în ele. Nu vedeţi că noi suntem din ce în ce mai puţini. Doar cei în vârstă mai vin să cumpere de la noi, pentru că tinerii de azi nu mai stau ei de crescut animale. În ultime vreme foarte prost vindem”, spune supărat Marius Florea, unul dintre comercianţii din târgul de cereale. Comercianţii spun că va trece o perioadă de timp până când clienţii se vor obişnui cu noua locaţie a târgului. „Acolo în centru era mult mai bine. Acum sincer vă apun venea lume pentru că era mult mai aproape. Omul cobora din microbuz şi venea pe la târg. În ultima vreme, şi acolo în centru mergeau prost vânzările, dar aici ce să mai zic. Poate vom reuşi să atragem lumea şi aici”, spune supărat Ioana T., din Curtea de Argeş.

Despre clienţi fideli

Există în târg şi negustori mai optimişti, care sunt convinşi că vânzările vor merge mai bine, în ciuda faptului că târgul a fost mutat. „Eu am clienţii mei care sunt sigur că vor veni şi aici. Dacă le oferi oamenilor marfă de calitate e imposibil să nu vină. E drept că va trece o vreme până când se vor învăţa să vină aici, dar sunt singur că vor merge bine lucrurile. Acum este mai puţină lume pentru că este săptămâna această după Sărbătorile de Paşti, dar data viitoare va fi altfel. Să mai veniţi pe aici şi o să vedeţi că vor merge bine treburile”, spune Vasile P., din Curtea de Argeş. Argeşenii care obişnuiau să meargă săptămânal în târgul second-hand spun că vor veni în continuare aici, pentru că pot găsi haine la preţuri rezonabile. „Chiar dacă este distanţa mai mare până la târg, eu tot o să vin. Foarte multă lume nu îşi permite să dea foarte mulţi bani pe haine noi şi o să vină în continuare în târg. Cu ce să mai cumperi, dacă salariile sunt aşa cum sunt?”, se întreabă Valentina Lupu, din Curtea de Argeş.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email