Târgul săptămânal ar putea fi mutat pe strada Valea Iaşului

Târgul care se organizează miercurea şi joia la Curtea de Argeş, pe strada Râmnicu Vâlcea, aduce mari necazuri traficului din zonă, spune consilierul local Emilian Orevicianu. El a vorbit la ultima şedinţă de Consiliu despre „ţigănia” din cartier şi despre faptul că se produc blocaje în trafic iar în zonă e mizerie.

Primarul Constantin Panţurescu i-a spus că ştie problema, dar că nu sunt prea multe soluţii. „Singura posibilitate ar fi să-l mutăm pe strada Valea Iaşului, unde e o platformă betonată, ar fi mai bine acolo. Nu avem unde să-l ducem în altă parte”, a spus primarul. Terenul pe care se desfăşoară acum târgul nu este în totalitate domeniu public, unii comercianţi aşezându-şi tarabele pe un teren privat, dar plătind taxă de închiriere la Serviciul Public Pieţe, Târguri şi Oboare.

Vânzătorii de haine vechi şi noi se plâng că nu au niciun fel de condiţii în târg, nici măcar o toaletă pe care să o poată folosi civilizat. Singura clădire pe care scrie cu vopsea „WC” este o construcţie mizerabilă, fără uşi, la care nu poate apela nimeni dacă nu vrea să fie văzut direct de cei care au case în apropiere. De asemenea, comercianţii se plâng, fără ca şeful de la Pieţe să-i audă, că sunt grămezi de gunoaie în locul în care ei ar trebui să-şi expună marfa, iar uneori sunt nevoiţi să pună taraba chiar lângă gunoaie pentru că nu au unde. Marin Florea susţine însă că angajaţii Serviciului pe care îl conduce fac curăţenie des şi mult, numai că rezultatele nu se văd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email