Deşi vremea a fost ieri mohorâtă la Curtea de Argeş şi a plouat aproape toată ziua, în târgul de cereale, ce se organizează săptămânal în municipiul nostru, numărul comercianţilor era acelaşi ca şi în zile călduroase de vară. Foarte inventivi, aceştia au improvizat rapid câte un acoperiş lângă maşinile cu care au venit şi au pus astfel marfa la adăpost. Nici măcar bălţile şi noroaiele ce înconjurau zona târgului nu i-au împiedicat pe comercianţi să-şi întindă marfa la vânzare pe câteva prelate, la adăpostul unor folii de celofan. „Nu contează cum e vremea, noi venim la târg pentru că aici ne câştigăm pâinea. Am acoperit sacii cu mălai şi tărâţe pentru a-i proteja de ploaie şi ne descurcăm aşa cum putem. Merge vânzarea cât să trăim de la o lună la alta. Nu ne îmbogăţim aici. Nu e nici uşor să dormi în maşină când afară e frig sau să stai mereu plecat pe drumuri”, spune un comerciant care vine săptămânal la Curtea de Argeş, tocmai din comuna Ştefan cel Mare, din sudul judeţului.
Cu cât se vând cerealele la Curtea de Argeş
Cea mai mare nemulţumire a comercianţilor era legată însă de numărul mic al clienţilor, care puteau fi cu uşurinţă număraţi pe degete. Cu toate acestea, foarte vigilenţi, cei din târg îi abordau imediat. „Hai să-ţi dau grâu ieftin, şefule!” sau „Nu vreţi mălai bun?!” erau doar două din replicile cu care aceştia încercau să atragă clienţii. „E lume puţină astăzi. Probabil şi din cauza vremii. Cine să vină pe ploaie în târg?”, se întreabă o femeie care se adăposteşte într-o dubiţă.
Ieri, în târg, producătorii vindeau porumbul boabe cu 1 leu/kg, uruiala cu 1,3/kg, mălaiul cu 1,2 – 1,5 lei/kg, tărâţele cu 0,8 – 1 leu/kg, grâul cu 1 leu/kg, spărtura de porumb cu 1,2 lei/kg, mălaiul furajer cu 1,1 lei/kg, iar sacul de pâine uscată de cinci kilograme cu 10 lei.