Târg auto ilegal pe strada 1 Decembrie

Strada 1 Decembrie s-a transformat într-un talcioc. Lângă bălării unii construiesc, alții lasă mașini la vânzare, mai încolo sunt niște stâlpi, iar mai departe cineva și-a făcut o spălătorie auto. Zona va ajunge în scurt timp una dintre cele mai urâte din municipiu.

Mai nou, un târg auto s-a înființat în fața stadionului. Proprietarul terenului nu e deranjat de cei care au parcat acolo și au lăsat pe parbrize date despre mașină și numere de contact. Deși administrația locală a stabilit de câțiva ani locația și durata târgului auto oficial din municipiu, acel loc nu e folosit, iar mașinile pot fi vizitate și admirate pe strada 1 Decembrie.

Mai întâi, târgul auto trebuia să funcționeze în zona în care se află acum parcarea supermarketului Lidl: niciun picior de proprietar sau de samsar de mașini nu s-a dus acolo, iar târgul a fost mutat, doar teoretic, în zona gării. În cadrul unei şedinţe de Consiliu Local, ce s-a desfăşurat în aprilie 2013, a fost aprobat proiectul referitor la „amenajarea unui spaţiu destinat comercializării autoturismelor şi a altor vehicule”, pe platforma betonată din spatele gării. Târgul auto urma să fie deschis sâmbăta şi duminica între orele 8 şi 14, taxele percepute proprietarilor maşinilor expuse spre vânzare fiind de 5 lei pe zi pentru autoturisme şi 10 lei pe zi pentru celelalte autovehicule, iar banii trebuiau să fie încasaţi de Serviciul Public Pieţe, Târguri şi Oboare. Potrivit proiectului de hotărâre, în acelaşi timp, „expunerea spre comercializare a autoturismelor sau a altor autovehicule în alte locuri publice decât în târgul de maşini constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 100 la 500 de lei”.

 

 Nici acolo nu a avut succes, iar argeșenii au luat pe cont propriu inițiativa de a amenaja unul, chiar și ilegal, pe strada 1 Decembrie. Desigur, amenda de 100 sau 500 de lei nu a fost aplicată vreodată.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email