Tânără de 19 ani moartă în accident

O teribilă tragedie a avut loc în noaptea de marţi spre miercuri pe şoseaua care duce de la Albeşti la Cicăneşti, pe raza comunei Albeşti, în apropierea pepinierei Ocolului Silvic Curtea de Argeş. O tânără de 19 ani şi-a pierdut viaţa într-un accident groaznic, iar şoferul, de 20 de ani, a fost rănit. În dimineaţa aceleiaşi zile, fix în acelaşi loc avesese loc un alt accident. O maşină care mergea dinspre Cicăneşti spre Curtea de Argeş a derapat şi a intrat în şanţ, dar din fericire nimeni nu a fost rănit.
Drumul judeţean dintre Albeşti şi Cicăneşti era plin de gheaţă marţi noaptea, mai ales în zona pepinierei, unde coroanele brazilor nu au mai fost curăţate de mult timp şi ţin umbră asfaltului. Nici drumarii nu s-au deranjat să dea cu nisip ori sare pe acolo, astfel încât asfaltul a devenit o adevărată capcană pentru şoferi. Aproape de miezul nopţii, Alexandru Rădulescu, de 20 de ani, s-a urcat la volanul maşinii sale, un Fiat Brava, şi, însoţit de Luiza Scarlat, în vârstă de 19 ani, au plecat de la Cicăneşti spre Curtea de Argeş. Tânărul a mers cu viteză mare, iar când au ajuns în zona pepinierei a încercat probabiul să frâneze iar nenorocirea s-a produs. „Cauza accidentului a fost viteza neadaptată la condiţiile de trafic. Şoferul venea dinspre Cicăneşti spre Curtea de Argeş, a frânat, pe asfalt începuse să se formeze polei din cauza faptului că sunt copaci care ţin umbră totdeauna acolo, maşina a derapat, s-a învârtit de câteva ori şi a izbit un stâlp de curent din beton pe care l-a rupt”, ne-a spus comisarul şef Cristian Puicănescu, şeful Biroului Judiciar din cadrul Poliţiei Curtea de Argeş.
Impactul cu stâlpul a fost extrem de puternic, uşa din dreapta a maşinii intrând pur şi simplu peste pasageră. Tânăra a fost rănită grav, şi a fost nevoie de intervenţia unui echipaj cu autospecială pentru descarcerare și a unui ehipaj cu ambulanță SMURD de la Detașamentul de Pompieri Curtea de Argeș pentru a fi scoasă din maşina care ajunsese un morman de fiare. Preţ de aproape jumătate de oră s-au chinuit pompierii să o scoată pe Luiza din maşină, iar apoi mai mult timp le-a trebuie să o resusciteze. Zadarnic, însă, căci fata a murit în ciuda eforturilor medicilor de a o salva.
Şoferul nu a fost rănit grav, şi este internat acum la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piteşti. „Conducătorul auto nu era sub influenţa băuturilor alcoolice şi nici nu a fost rănit foarte grav, mai mult şocat. A fost deschis dosar de cercetare penală pe numele său pentru ucidere din culpă şi riscă închisoare de la 1 la 5 ani”, a precizat şeful Poliţiei Rutiere, comisarul şef Puicănescu.
Victimei îi murise tatăl în urmă cu şase luni
La locul accidentului s-a adunat lume multă, în ciuda orei înaintate din noapte. O rudă de-a fetei moarte a avut şi ea nevoie de îngrijiri medicale, pentru că i s-a făcut rău când a văzut ce se întâmplă. Despre Luiza Scarlat oamenii din Cicăneşti spun numai lucruri frumoase. O fată deşteaptă, studentă la Bucureşti, dar fără noroc. Tatăl ei a murit în urmă cu şase luni, ucis de fulger, fraţi nu are, iar mama e bolnavă. Tânăra a stat în ultimii ani la o mătuşă la Bucureşti, probabil cea care se va ocupa acum nu de nunta ei, ci de înmormântare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email