Tânăr împușcat în picior

Un tânăr de 22 de ani a ajuns duminică la spital împușcat în picior. Polițiștii au descoperit repede agresorul, în persoana altui tânăr, de 28 de ani, care avusese un conflict cu victima.

”Duminică, 16 iulie a.c., polițiștii Secției de Poliție Rurală Buzoești au fost sesizați de către cadre medicale ale Serviciului de Ambulanță Costești cu privire la faptul că un tânăr de 22 de ani, din Căldăraru, a fost transportat la o unitate medicală cu leziuni prin împușcare, la membrul inferior drept.

După stabilirea aspectelor preliminare, din care a rezultat că leziunile pe care le prezenta cel în cauză au fost create de proiectile tip bilă din plastic, fiind create de un cunoscut al persoanei vătămate, în cursul nopții precedente, polițiștii s-au mobilizat pentru identificarea și depistarea deținătorului armei, precum și a obiectului vulnerant.

Astfel, polițiștii Secției de Poliție Rurală Buzoești, împreună cu echipa operativă din cadrul Poliției Orașului Costești, s-au mobilizat exemplar pentru identificarea și depistarea acestuia.

După stabilirea identității, prin cooperarea între structurile de poliție, bărbatul în cauză a fost depistat de către polițiștii Secției 2 Poliție Pitești, împreună cu polițișii Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase Argeș și luptătorii Serviciului Acțiuni Speciale Argeș.

Din verificările efectuate, s-a stabilit că, pe fondul consumului de alcool, cel în cauză, de 28 de ani, din Pitești, l-ar fi împușcat pe tânărul de 22 de ani pe fondul unei stări conflictuale spontane, cu un pistol de tip airsoft, armă neletală ce nu este supusă autorizării.

Ca urmare a celor constatate, polițiștii s-au sesizat din oficiu privind săvârșirea infracțiunii de loviri sau alte violențe, până la acest moment nefiind formulată plângere prealabilă.

Totodată, bărbatul de 28 de ani a fost sancționat contravențional  cu amendă în valoare de 2.000 de lei, iar ca măsură complementară a fost dispusă confiscarea pistolului folosit la săvârșirea faptei”, conform IPJ Argeș.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email