“Tăierile de arbori se fac pe baza unor reglementări aprobate de Consiliul Local”

Scandalul legat de tăierea câtorva tei de pe Bulevard nu s-a stins la Curtea de Argeş, şi au apărut elemente noi. Vă reamintim că mai mulţi tei au fost tăiaţi la solicitarea constructorului care montează noua reţea de apă şi care trebuie să bage conductele pe trotuar, după cum ne-a spus primarul Constantin Panţurescu. Tăierea teilor a stârnit o puternică emoţie în rândul locuitorilor municipiului, câţiva dintre ei făcând sesizări la Garda de Mediu şi pe la alte instituţii abilitate. Interesant este că o doamnă a fost sunată de pe un număr privat de către o persoană care a întrebat dacă la adresa respectivă chiar locuieşte cel sau cea care a făcut o sesizare la Primărie.

Solicitarea executantului lucrării de a tăia teii poate este corectă, dar răspunsul obţinut nu pare să fie.

Puţin ştiu că municipiul Curtea de Argeş are un Registru al spaţiilor verzi. Acesta este postat pe site-ul Primăriei, ce-i drept mai ascuns printre alte informaţii mai mult sau mai puţin utile ori interesante. Registrul, realizat de o firmă din Braşov, are câteva prevederi extrem de interesante legate chiar de problema care a stârnit atâtea discuţii.

“Tăierile de arbori și arbuști din spațiile verzi se vor face pe baza unor reglementări aprobate de Consiliul Local al municipiului Curtea de Argeş şi vor fi extrași cu prioritate arborii care sunt uscați în totalitate sau în proporție de peste 60%, arborii afectați ca urmare a unor calamități naturale (vânt, furtună) sau ca urmare a lovirii de către autovehicule în cazul accidentelor de circulație, precum şi în situația în care arborii prezintă semne evidente de declin biologic, scorburi pe trunchi şi ramuri, coroane dezechilibrate sau o stare fitosanitară precară, constituind un potențial pericol pentru siguranța persoanelor şi a clădirilor”, scrie în Memoriul tehnic care a stat la baza realizării Registrului spaţiilor verzi. În cazul tăierii teilor nu s-a respectat nimic din cele de mai sus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email