În ultima duminică din luna septembrie se celebrează Ziua Satului Românesc, sărbătoare instituită prin Legea nr. 44/2020.
În Comuna Domnești, județul Argeș, Ziua Satului Românesc a fost celebrată cum se cuvine de comunitatea locală, cu implicarea autorităților administrației publice locale, a școlii, bisericii, societății civile și a cetățenilor comunei. Cu această ocazie a fost organizată în perioada 30.09-01.10.2021 prima ediție a Taberei de sculptură ”De-a frumosul cu lemnul” prin implicarea Primăriei Comunei Domnești, în colaborare cu Filiala Județeană Argeș ”Posada” a Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere, Biserica Domneștii de Sus, Revista ”Suflet românesc”, Editura Bibliostar Râmnicu Vâlcea și Liceul Tehnologic ”Petre Ionescu Muscel” Domnești – Argeș. Evenimentul s-a desfășurat la Teatrul de vară din Comuna Domnești, la el participând elevi din clasele I-VIII din cadrul Liceul Tehnologic ”Petre Ionescu Muscel”, alături de părinți și cadre didactice. Principalul scop al taberei de sculptură în lemn a fost acela de stimulare la tânăra generație a dragostei față de una din cele mai importante tradiții ale domneștenilor, de reînviere a satului românesc și de promovare a tradițiilor autentice românești. Tinerii au participat activ la sculptarea lemnului, purtând cu mândrie straiul popular și cântând melodii din folclorul românesc.
Coordonatorul activităților de sculptură a fost Meșterul popular de talie internațională Ion Rodoș – ”profesorul de sculptură”, iar activitățile de divertisment au fost asigurate de profesorii Școlii Populare de Arte și Meserii Argeș, Stănciulescu Vasile și Matei Constatin Cristian, alături de copiii Secției de Fluier Corbi (Stoiciu Rareș și Gulie Alin) și a Secției de Chitară Curtea de Argeș (Chirițescu Ronelia-Maria, Grigore Ana și Petrescu Ioana). Moderatorul activităților a fost dl. Prof. Dr. Gheorghe Baciu, alături de care au avut intervenții: dl. Doru Ioan Smădu, Primarul Comunei Domnești; Preot Vlăsceanu Ovidiu Marian, consilier cultural la Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, reprezentantul Bisericii Domneștii de Sus; Lector univ. Dr. Chirițescu Vergina, reprezentant al Asociației Grupul de Acțiune Locală (GAL) Făgărașul de Sud – Ținutul Posadelor. De asemenea, în cadrul evenimentului a fost prezentat proiectul ”Războaiele daco-romane pe șapte linguri”, tinerii având ocazia să asiste la o lecție de istorie vie sculptată în lemn de meșterul popular Ion Rodoș. Participarea la această manifestare cu caracter educațional, social, cultural și științific a adus plus valoare pentru aprecierea și promovarea satul românesc, respectiv pentru reînvierea satelor argeșene și transmiterea către tânăra generație a volorilor autentice, a tradițiilor și a moștenirii de secole a poporului nostru binecuvântat.