Sute de tone de beton injectate în pământ

Sute de tone de beton sunt injectate într-un deal din Curtea de Argeş, după ce au avut loc alunecări de teren în zonă. Lucrarea costă municipalitatea 2,5 milioane de euro, bani care au fost alocaţi din bugetul local.

La Curtea de Argeş, unele dintre străzile lăturalnice asfaltate printr-un proiect cu finanţare europeană s-au surpat. Pe mai multe străzi au avut loc alunecări de teren, iar asfaltul proaspăt pus a alunecat în gropile imense produse de mişcarea pământului. Administraţia locală a scos la licitaţie lucrarea de reparaţie a drumurilor, iar în aceste zile se injectează cu beton terenul de sub şosea.

„Lucrarea se execută pe termen de două luni. Executăm forări cu piloni de 19 metri adâncime peste care se execută nişte fundaţii care reprezintă un zid de sprijin. Apoi facem un terasament şi nişte rigole de scurgere a apei”, ne-a spus Cristel Tănase, şeful şantierului de pe strada Plopiş.

Datorită cantităţilor mari de material care urmează să fie îngropate sub şosea şansele ca să se mai producă alunecări de teren sunt zero.

“Nu o să mai cadă terenul niciodată, vă daţi seama, am forat la 19 metri, plus fundaţia, plus zidul de sprijin peste fundaţii. Fiecare coloană are 17 metri cubi de beton şi sunt 24 de coloane”, a precizat şeful de şantier.

Suma necesară pentru efectuarea lucrărilor de consolidare a terenului în zonele afectate de alunecările de teren se ridică la 2,5 milioane de euro, iar lucrările vor fi gata până la sfârşitul anului.

Contractele, luate de Kranz şi RMR

35 de gospodării au fost afectate de inundaţii şi alunecări de teren la Curtea de Argeş în urma ploilor torenţiale căzute în vara lui 2013. Unele dintre străzile asfaltate cu fonduri europene s-au rupt, spunea primarul Nicolae Diaconu. „Pe strada Ghioceilor s-a rupt carosabilul în două locuri, s-au prăbuşit taluzul şi acostamentul, la fel şi pe Progresului, unde drumul de acces către sediul societăţii de salubritate a fost erodat. Probleme au mai fost pe Victoriei, Făgetului şi Valea Sasului”, declara anterior edilul. Străzile asfaltate cu fonduri europene vor fi reparate din aceiaşi bani, cei prevăzuţi în proiect la „cheltuieli diverse şi neprevăzute”, preciza acesta.

 

Contractul pentru Lucrări de consolidare a platformelor drumurilor cu ziduri din piloţi foraţi” a fost câştigat de KRANZ EUROCENTER S.R.L. pentru suma de 1,727,811.66 lei, fără TVA, iar  Lucrările de consolidare a platformelor drumurilor cu pământuri armate” sunt realizate de REPARATII MODERNIZĂRI RETEHNOLOGIZĂRI ARGEŞ S.A. la preţul de 1,005,190.74 lei, fără TVA.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email