Sute de saci de gunoi au fost adunaţi de voluntari

Deși voluntarii erau așteptați la ora 9.00, la primăria municipiului Curtea de Argeș, pe data de 24 septembrie, sacii și mănușile de unică folosință au fost repartizate încă de vineri. Organizatorii evenimentului Lets do it Romania, Compartimentul de Mediu, Centrul Europe Direct, se pregătiseră pentru 50 de voluntari în cadrul evenimentului de salubrizare a municipiului; mare le-a fost surpriza ca sâmbătă, 24 septembrie, să aibă 451 de voluntari. Au fost organizate 15 echipe, cu câte un lider, care au salubrizat 24 de zone. În faza de început a proiectului de anul acesta Let’s do it Romania, fuseseră stabilite trei zone pentru salubrizare, însă numărul neașteptat de mare al voluntarilor, a provocat extinderea evenimentului în 24 de zone dintre care: Parcul Făntăna lui Manole, zona Piața Posada, str. Ghioceilor, str. Voievozi, str. 1 Decembrie 1918, str. Unirii, zona ANL-urilor, cartierul Progresu, zona Piața Ivancea, zona Colegiului Național Vlaicu Vodă, Pârâul Doamnei, Rm. Vâlcea( zona târgului, până în Șipot și după Șipot), zona bazinului de apă și Parcul San-Nicoară.
Spre fericirea voluntarilor care au nimerit zone mai îndepărtate, cum ar fi zona Rm. Vâlcea, firma Sc. Lauriotop Show a pus la dispoziție un microbuz pentru transportarea voluntarilor în zonele de salubrizat.
Marda Florian, un voluntar tinerel, a făcut o donație proiectului de 20 lei, pentru achiziționarea mai multor mănuși de unică folosință; situația fiind creată de numărul de voluntari care a depășit așteptările.
Ocolul Silvic Vidraru a participat la actiunea de ecologizare şi a adunat 100 de saci de gunoaie
Curățenia în cele mai multe zone s-a terminat pe la orele 12.30, numărul sacilor de deșeuri adunate din municipiu a fost de 327, din care 248 de deșeuri reciclabile și 79 de deșeuri ne-incinerabile.
La acţiunea de ecologizare a participat în acest an şi Ocolul Silvic Vidraru din municipiul nostru. Astfel, 50 de angajaţi din cadrul Ocolului împreună cu o clasă de elevi de la Colegiul Naţional „Vlaicu Voda”, însoţiţi de dirigintele Ionel Budan, au ecologizat zona dintre Casa Argeşeană şi Valea cu Peşti. „Ne-am alăturat şi noi acestui proiect care se desfăşoară la nivel naţional. Am curăţat zona dintre Casa Argeşeană şi Piscu Negru. Alături de noi au fost şi o clasă de elevi de la Colegiul „Vlaicu Voda”. Am avut saci şi mănuşi de la Ocol. Am colaborat foarte bine cu cei de la primăria din Arefu, iar gunoaiele au fost transportate la groapa de gunoi din Căpăţâneni . Am strâns foarte multe gunoaie care au fost aruncate de turişti sau de alte persoane care au trecut prin zonă. În total am strâns 100 de saci de gunoi. De fapt noi încă de joi ne-am apucat de curăţenie. Împreună cu angajaţii am făcut curat în toate cabanele şi cantoanele care aparţin Ocolului Vidraru.”, a spus Sever Pahonţu, şeful Ocolului Silvic Vidraru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email