Sute de expozanţi la „Simfonia lalelelor”

Ediţia din acest an a „Simfoniei lalelelor”, tradiţionala sărbătoare a primăverii de la Piteşti, a fost deschisă, vineri, de o paradă a florilor, la care au luat parte peste o mie de copii de la şcolile şi grădiniţele din Argeş, dar nu şi din Curtea de Argeş. Copiii au defilat între Piaţa Primăriei şi Complexul Expoziţional „Casa Cărţii”, unde a avut loc deschiderea oficială a expoziţiei dendro-floricole. La ceremonia inaugurală au participat parlamentari de Argeş, reprezentanţi ai administraţiei judeţene şi primari, precum şi delegaţii din Serbia, Olanda, Suedia, Filipine, Grecia şi Portugalia, care au reprezentat oraşele înfrăţite cu Piteştiul. „Cu zeci de ani în urmă, în Piteşti s-a început plantarea bulbilor de lalea. Oameni inimoşi au dorit, atunci, frumuseţe şi sensibilitate. Cu siguranţă, ei nu au bănuit că, peste ani, Simfonia lalelelor va deveni un brand local şi, de ce nu, unul naţional, a spus primarul Piteştiului, Tudor Pendiuc, în discursul de deschidere al ediţiei a XXXIV-a a ”Simfoniei lalelelor”.
La rândul său, preşedintele Senatului, Mircea Geoană, prezent şi el la eveniment, le-a transmis participanţilor un mesaj optimist. „Când vedem astfel de frumuseţe, putem spune că sărbătoarea lalelelor este de fapt o sărbătoare a renaşterii, a primăverii, a frumuseţii şi a încrederii în viitor. Niciodată nu trebuie să ne pierdem speranţa că poate să fie şi mai bine în viitor. Oricât de greu ar fi, haideţi să avem o brumă de soare, o brumă de optimism şi o brumă de încredere că viitorul ne va aduce în sfârşit ceva mai bun”, a spus Mircea Geoană.
Expoziţii şi spectacole pentru vizitatori
Sute de producători şi comercianţi de flori şi plante ornamentale, atât români, cât şi străini, au participat la ediţia din acest an a „Simfoniei lalelelor”. La expoziţia de aranjamente florale de la Complexul Expoziţional „Casa Cărţii” au fost amenajate 66 de standuri, iar peste 200 de comercianţi şi-au expus produsele în aer liber, în zona centrală municipiului Piteşti. Programul manifestărilor pregătite pentru vizitatori a inclus, ca punct de atracţie, un recital al legendarei trupe Phoenix, susţinut sâmbătă seară în Piaţa Primăriei din Piteşti, în faţa a mii de oameni, urmat de un spectaculos foc de artificii şi de un spectacol al fântânii muzicale. În cele trei zile de sărbătoare au mai avut loc şi alte spectacole în aer liber, susţinute de artişti şi formaţii consacrate, expoziţii şi întreceri sportive. „Simfonia lalelelor” este una dintre cele mai cunoscute expoziţii dendro-floricole din România şi este organizată anual, din 1978.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email