Sute de credincioşi la slujba de Bobotează de la Mănăstire

Sute de credincioşi au fost luni, de Bobotează, la Mănăstirea Curtea de Argeş. Slujba dedicată acestei sărbători importante a început încă de dimineaţă, iar oamenii au stat răbdători la cozi pentru a se asigura că vor primi apa sfinţită cu puternice virtuţi tămăduitoare.

Începând cu ora 08:00, în curtea lăcaşului, oamenii s-au aşezat la coadă pentru a lua agheasma mare, unii dintre având chiar mai multe sticle, pentru a duce apa sfinţită şi la rude sau la prietenii care nu au putut ajunge la biserică. „În fiecare an vin la biserică de Bobotează pentru a lua agheasmă. Duc şi la copii că ei nu au putut să vină din cauza serviciului. E bine să stropeşti prin casă cu apă sfinţită şi să dai la copii pentru sănătate, aşa cum este obiceiul”, spune Mariana Toader, o pensionară din municipiu.

Ca în fiecare an, la Mănăstirea Curtea de Argeş, de Bobotează, au venit credincioşi din mai multe zone ale ţării. Aceştia au rămas plăcut impresionaţi de slujba oficiată de un sobor de preoţi în frunte cu arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, Calinic. Ultima parte a ceremonialului religios s-a desfăşurat în faţa catedralei, unde arhiepiscopul Calinic a sfinţit apa şi i-a binecuvântat pe credincioşi.

Sute de persoane au aşteptat la rând câteva ore pentru a lua agheasmă, însă nu au fost înregistrate incidente din cauza aglomeraţiei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email