Sute de argeșeni au ajuns la Urgențe in perioada Sărbătorilor Pascale

Sărbătorile Pascale au adus, anul acesta, în Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean din Pitești un număr mare de pacienți din cauza exceselor alimentare sau de alcool. Zeci de pacienţi au apelat la 112 și din cauza problemelor cardiace și oftalmologice.

În cele trei zile, în Sâmbăta Mare, prima și a doua zi de Paște, 468 de pacienţi s-au prezentat la UPU. Dintre aceştia, 103 au rămas internați. Din totalul celor care au ajuns să primească îngrijiri medicale de la personalul din UPU, în perioada 23-25 aprilie a.c., numărăm peste 100 de cazuri de excese alimentare sau de alcool, cu afecțiuni cardiace și oftalmologice (afecțiuni cardiace – 41 de cazuri, excese alimentare – 34 de cazuri, etilism – 11 cazuri, afecțiuni oftalmologice – 23 de cazuri).
Dintre cazurile care au necesitat îngrijire de urgență amintim: traumatisme – 46 de cazuri, victime ale accidentelor rutiere – 6 cazuri, victime din agresiuni – 13 cazuri, accidente vasculare cerebrale- 5 cazuri, diabet- 10 cazuri, comă- 1 caz). Au cerut ajutorul specialiștilor și pacienți cu afecțiuni care nu le puneau viețile în pericol și care nu reprezentau urgențe medicale.

Purtător de cuvânt,
Cazacu Cristina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email