Sute de angajați de la Curtea de Argeș ar putea rămâne fără loc de muncă din cauza produselor contrafăcute

Că produsele contrafăcute ne-au inundat, știe toată lumea. Tot mai mulți cumpără astfel de produse pentru că sunt mai ieftine decât cele originale. De la produse alimentare la haine, toate „chinezăriile” au invadat piața și se vând foarte bine în detrimentul fimelor românești, sau chiar din Curtea de Argeș care fabrică produse de bună calitate și care costă pe măsură. Până la urmă, fiecare e liber să cumpere ce vrea, de câți bani are, dar lucrurile se schimbă când produsele sunt de-a dreptul periculoase, iar descrierea pe care le-o fac cei care le vând nu are nicio legătură cu realitatea. Legea e clară – „Falsificarea ori substituirea de mărfuri sau orice alte produse, precum şi expunerea spre vânzare sau vânzarea de asemenea bunuri, cunoscând că sunt falsificate ori substituite, se pedepsesc cu închisoare de la 6 luni la 5 ani. (…)Tentativa se pedepseşte”.

Într-o astfel de situație care poate avea urmări sociale grave se află mai multe produse ale SC IPEE ATI.

„Am cumpărat de pe internet câteva ștechere, de genul celor  pe care le facem noi. Le-am primit. Nu au certificate de conformitate, și sunt făcute din fier, nu din alamă. Sunt foarte periculoase pentru că fierul de încinge ușor și priza poate lua foc. Am făcut sesizare la OPC”, ne-a povestit Liviu Nicolae, director la IPEE ATI.

Alama e de fapt fier

Pe site-ul de la care le-a cumpărat, descrierea produselor este următoarea – „Ștecher Ceramic cu Inel 16A-230V. Ștecher cu inel de tragere și placă de ceramică are contacte de protecție (împământare) din alamă. Sistemul de prindere și fixare a cablului de alimentare se folosește cu ajutorul a două șuruburi. Prinderea de contacte a firelor se face prin înșurubare în conector tip rigletă. Acesta se poate folosi în orice domeniu de activitate, atât în cel industrial, cât și în cel casnic sau comercial”. Nu numai că este falsă prezentarea, spune Liviu Nicolae, dar este chiar periculoasă, pentru că realitatea este cu totul alta.

Am găsit produsele pe o mulțime de alte site-uri, iar prezentarea este cam aceeași.

„În afara pericolului evident pe care îl prezintă, pentru că multitudinea de incendii la locuințe care au avut loc în ultima vreme sunt din cauza unor probleme la rețeaua electrică interioară a casei, mai este și componenta socială. Produsele noastre se vând mai puțin pentru că piața este plină de astfel de falsuri, și sunt puse în pericol locurile de muncă ale multor oameni”, mai spune Liviu Nicolae.

Nu doar ștecherele au fost falsificate și se vând la mai puțin de jumătate de preț, ci și prelungitoarele și altele asemenea.

Oamenii trebuie să ceară certificate de conformitate pentru produse, și să fie foarte atenți ce cumpără. În caz contrar, ștecherul sau prelungitorul din casă poate aduce dezastrul sau chiar tragedii.

One thought on “Sute de angajați de la Curtea de Argeș ar putea rămâne fără loc de muncă din cauza produselor contrafăcute

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email