Suntem liberi, dar avem stăpân!

Ieri a fost sărbătorită mai pe ascuns Ziua Libertăţii Presei. Am primit la redacţie mesaje de felicitări, pentru care mulţumim, au fost cititori care au ţinut să ne transmită toate urările de bine, le mulţumim şi lor, au fost şi unii care ne-au înjurat că e frig afară, şi pentru ei avem un cuvânt de mulţumire.

În ce măsură e liberă presa din Curtea de Argeş, asta se poate vedea la o simplă lecturare a paginilor de ziar. Sunt convinsă că în oraşul nostru nu există presă de partid, pentru că astfel de publicaţii sunt efemere, ceea ce nu e cazul la Curtea de Argeş. Ziarele serioase rezistă, mai greu sau mai uşor, dar nu cedează în lupta pentru cucerirea cititorilor. Eu cred că lupta trebuie să fie dreaptă şi corectă, şi aşa şi este, din punctul meu de vedere.

E greu să faci presă la Curtea de Argeş. Oamenii se cunosc unii pe alţii, feed back-ul e rapid şi sigur, nu îţi permiţi greşeli de niciun fel, pentru că altfel eşti zburat din interesul public. Suntem liberi, liberi de interese politice şi noi şi colegii noştri de la celălalt cotidian, şi am demonstrat asta. Avem totuşi un stăpân – pe dumneavoastră, cititorii noştri, cei pentru care încercăm în fiecare zi să stoarcem realitatea de toate evenimentele sale. Uneori ne iese, alteori, nu, dar lucrăm cu materialul clientului. Realitatea argeşeană este frumoasă sau nu, este interesantă sau nu, în funcţie de ceea ce se întâmplă şi merită o ştire. Ziarele noastre reflectă, mai bine sau mai rău, ceea ce se petrece aici, la noi în oraş şi în zonă.
M-am întrebat dacă suntem liberi, noi, ziariştii de la Curtea de Argeş, şi pot să răspund din toată inima – da, suntem liberi, dar avem un stăpân. Cititorul este cel care ne dictează drumul pe care trebuie să-l parcurgem dacă vrem să rămânem pe piaţă, el e stăpânul nostru. Sunt convinsă că e loc la Curtea de Argeş pentru toată lumea, pentru toţi ziariştii oneşti, care îşi fac treaba cât pot de bine, fără interese ascunse, e loc pentru toate ziarele. Cu condiţia ca singurul stăpân pe care îl au să fie cititorul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email