Suntem izolaţi de restul lumii

Putem spune că suntem aproape izolaţi de restul lumii. Şoselele care intră în urbea noastră dinspre Piteşti, Râmnicu Vâlcea şi Câmpulung sunt distruse. Dacă spre Câmpulung ştiam că asfaltul are probleme, măcar puteam să spunem că spre Piteşti sau spre Vâlcea se poate merge cât de cât decent. Ne-a luat zăpada speranţa asta, iar acum când trebuie să mergem în alt oraş, ne cuprinde mila pentru maşina noastră şi, în cele din urmă, pentru buzunarele noastre care vor plăti stricăciunile.

Discuţiile despre gropile din asfalt par nesfârşite şi la modă în această perioadă. Păi, o fi la modă „gropaniada” la Bucureşti sau la Piteşti, acolo unde sunt bani, iar gropile reprezintă acum un subiect gras de presă, subiect de care ziarele profită la maxim, pentru că în câteva săptămâni va dispărea, aşa cum dispărute vor fi şi gropile din asfaltul lor. La noi, putem să scriem noi toţi, toată presa locală, în cor sau pe rând, că tot nimic nu se întâmplă. Nu pentru că nu am avea noi voci puternice, ci pentru că autorităţile nu au bani. S-au plătit proiecte şi studii de fezabilitate pentru aducerea unor gondole pe râu, e o metaforă, dar nu prea departe de adevăr, iar bugetul nu prea mai are bani.

Îmi amintesc de vremea când municipalitatea a cumpărat staţia de asfalt, pe vremea primarului Nicuţ. Actualul primar era consilier local, unul dintre cei care s-au opus atunci îndatorării şi cumpărării staţiei, pe motiv că din cauza ratelor nu vor mai fi bani pentru materialele necesare funcţionării acesteia. S-a cam ajuns la asta, iar primarul de acum, dl.Nicolae Diaconu, trebuie să „gestioneze” situaţia, să o „managerieze”. E problema domniei sale să găsească bani, că de aia poporul l-a ales acolo, să aibă soluţii pentru orice problemă. În plus, poate să apeleze la parlamentarii de Argeş, cei care îşi zic „de Curtea de Argeş”, căci probabil nici domniilor lor nu le convine să îşi rupă maşinile, chiar dacă sunt de la Parlament, pe banii noştri, cum ar veni, atunci când trec prin Colegiul în care au fost aleşi. Faceţi, domnule primar, ceva, şi scăpaţi-ne de gropi, scăpaţi-ne de izolare. Oricum suntem în afara lumii civilizate, lăsaţi-ne măcar iluzia că putem, fizic, evada din oraş.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email