„Suntem în prezenţa unui fenomen de acaparare a inimii României, Munţii Făgăraş”

Scandalul înfiinţării Parcului Naţional Făgăraş ia amploare. INTERES ARGEŞEAN v-a informat săptămâna trecută despre reacţia argeşenilor din nordul judeţului faţă de înfiinţarea Parcului, lucru care, în opinia lor, ar însemna sfârşitul tuturor investiţiilor şi a ocupaţiilor tradiţionale. Celelelta localităţi care ar urma să facă parte din Parcul Făgăraş s-au organizat şi au trecut la acţiune. Astfel, pe 23 noiembrie, adunarea generală a comunităţilor locale afectate de proiectul înfiinţării Parcului Naţional Munţii Făgăraşului a adoptat o rezoluţie prin care s-au decis mai multe lucruri, printre care să se solicite Guvernului României anularea Memorandumului privind înfiinţarea Parcului Naţional Munţii Făgăraş; efectuarea unor demersuri ferme de respectare a dreptului de proprietate al comunităţilor locale, drept garantat de Constituţia României şi de Codul Silvic; înscrierea tuturor persoanelor prezente la Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor pentru a fii cooptate în toate forurile şi organismele de dezbatere şi decizie cu privire la proiectul de înfiinţare a Parcului Naţional Munţii Făgăraş, unde toţi vor exprima opoziţia faţă de acest proiect, precum şi sesizarea Direcţia Naţionale Anticorupţie cu privire la modul în care proiectul privat al Fundaţiei Conservation Carpathia “Yellowstone al Europei” a devenit un proiect al Guvernului României.

Potrivit nostrasilva.ro, rezoluţia a fost semnată de 12 unităţi administrativ-teritoriale şi de zeci de comunităţi istorice de proprietari din Ţara Făgăraşului, composesorate, ocoale silvice şi ONG-uri.

Urmează o întrunire la Râmnicu Vâlcea, întrunire care va reuni comunităţile locale din judeţele Sibiu, Braşov, Argeş şi Vâlcea pentru a stabili „demersurile de stopare a proiectului de acaparare a teritoriului României de către miliardarii reuniţi în Fundaţia Conservation Carpathia”.

 „Suntem în prezenţa unei FENOMEN AGRESIV DE “LAND GRABBING”, DE ACAPARARE ŞI ACHIZIŢIONARE LA SCARĂ MARE A INIMII ROMÂNIEI – MUNŢII FĂGĂRAŞ – DE LA RÂUL OLT PÂNĂ LA PIATRA CRAIULUI”, declară reprezentanţii Federaţiei Proprietarilor de Păduri şi Păşuni din România.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email