Sunteţi mulţumiţi de transportul local?! Nici noi!

De mai bine de 10 ani autorităţile locale de la Curtea de Argeş se luptă cu ilegalităţile din transportul local, iar bătălia este departe de a fi ajuns la final. Probabil vă amintiţi de scandalurile extrem de frecvente, prezentate de presa de atunci, în care şefi ai Poliţiei locale erau făcuţi cu ou şi cu oţet pe la o anumită televiziune naţională, cu emisiuni care durează nopţi în şir. Poate nu aţi uitat de nenumăratele procese pe care un transportator neautorizat le intentase unui poliţist. Lucrurile s-au schimbat, dar nu în bine. Transportul local pare acum total scăpat de sub control, iar partea proastă este că lucrul acesta se întâmplă numai la Curtea de Argeş. În vreme ce Piteştiul a rezolvat problema, iar prin oraş circulă mijloace de transport noi şi moderne, la noi aceleaşi microbuze hodorogite, cărora le curg tablele de pe ele, ne cară încoace şi încolo, de la Electro la Capu Dealului şi de la Valea Sasului la Valea Iaşului.

S-a tot discutat pe la şedinţele de Consiliu Local despre staţiile în care ar trebui să oprească cei care fac transport interurban. Aleşii au propus ca maşinile care vin din alte localităţi să nu mai oprească în staţiile din interiorul oraşului, făcând, astfel, concurenţă neloială transportatorului autorizat, cel pe care îl cheamă autorităţile la raport şi îl trag de urechi când constată că maşinile sale nu au rampe pentru persoanele cu handicap, sau când îi stabilesc preţul unui bilet. E corect acest lucru, dar ce facem cu cei care nu numai că nu dau bilete, dar opresc acolo unde vor, iau câţi bani vor de la călători şi nimeni nu le face nimic?!

E foarte simplu. Poliţia, împreună cu cei de la Primărie trebuie să organizeze controale şi să amendeze pe cei care încalcă legea. Ce facem atunci când, odată demarat controlul, nu mai trece nici un „pirat”, de parcă cineva i-ar fi anunţat pe toţi?! Stranie coincidenţă, când e control, pe traseu nu sunt decât microbuzele autorizate, iar după ce se termină, apar toţi ceilalţi.

Mi se pare ciudat faptul că Poliţia parcă s-a predat. Nu am mai auzit de filtre, de amenzi, de procese. Să fie cele vechi atât de apăsătoare, să fi lăsat amintiri atât de dure încât nimeni nu mai are curaj acum să-şi facă meseria?! Mă întreb dacă vreodată vom putea spune despre oraşul acesta – am avut o problemă, dar s-a rezolvat. Nimic nu pare să-şi găsească soluţia, toate relele se perpetuează iar nemulţumirile noastre se amplifică. Sunteţi mulţumit de transportul local, am întrebat odată un reprezentant al autorităţii locale. Nici noi!, mi-a răspuns. De atunci au trecut şase ani, iar dacă l-aş întreba acum acelaşi lucru pe omul care încă face parte din autoritatea locală, răspunsul ar fi, probabil, acelaşi. Ce vină avem noi, cetăţenii, pentru asta?! Poate doar că am votat aiurea de fiecare dată.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email