Subsolul unui bloc ANL, focar de infecţie

După ce a căzut tencuiala, şi apoi au început să cadă bucăţile de faianţă de pe pereţi, tinerii care locuiesc în ANL –urile de pe strada Unirii s-au confruntat cu o altă problemă: apa pluvială, în loc să ajungă în canalizare, s-a scurs la subsolul blocului. O săptămână s-au chinuit locatarii să rezolve probleme şi, după „lupte seculare”, au reuşit. Mare scofală nu era, pentru că nu a fost vorba despre cantităţi uriaşe de apă. Dar apa băltea şi mirosea îngrozitor. Nici boxele în care oamenii depozitaseră jucăriile celor mici nu au scăpat. Toate au fost distruse.

„Cum să scoatem apa de acolo, cu şerveţelul??”

„Apa nu are mai mult de 3 centimetri, însă nu mai rezistăm din cauza mirosului. Am încercat să acoperim toate gurile de aerisire, însă nu a avut niciun efect. Bicicletele copiilor noştri, maşinuţele, toate sunt acum pline de mizerie”, spunea, în urmă cu o săptămână  Ioana, o tânără care locuieşte în blocul T3. Alături de vecinii săi, femeia a sunat la primărie, însă apa murdară a rămas tot la subsolul blocului. „Au venit cu pompierii, însă nu au putut să facă nimic. Cei de la ISU au explicat că apa nu este foarte mare, aşa că ei nu pot interveni. Şi au plecat…”, adaugă un alt locatar. Chiriaşii spun că ei nu au nicio vină pentru acest incident şi nici nu au posibilitatea să scoată apa de acolo. „Cum să scoatem apa de acolo, cu şerveţelul? Să fim serioşi! Cine are curaj să intre în focarul ăsta de infecţie? E adevărat că apa nu e mai mare, însă e pe ditamai suprafaţa. Şi cum să o scoatem, cu ce? Plătim chirie la primărie aşa că ne aşteptăm să locuim în condiţii decente,”, se plângea Cristian, un alt tânăr care locuieşte în ANL.
La o săptămână după ce a fost semnalată problema la primărie, s-au găsit şi soluţii. „Din cauza ploilor, apa s-a infiltrat şi a ajuns la subsol. Am mers împreună cu angajaţii de la Serviciul Public de Gospodărie Comunală şi am scos-o. În perioada următoare vor veni şi reprezentaţii Aquaterm, care vor mai face mai multe modificări la conducta de canalizare”, a declarat Floarea Preda, de la  Biroului Fond Locativ din cadrul primăriei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email