Subprefectul Adi Lazăr, palidă reprezentare a oraşului

Ne-am fi aşteptat ca subprefectul Adi Lazăr, argeşean de-al nostru, să fie o voce puternică în Prefectură, să ne dea, măcar, senzaţia că este unul de al nostru, unul care nu a uitat de unde a plecat şi unde, până la urmă, o să se întoarcă. Sunteţi, cred, de acord cu mine că nu e deloc aşa. Subprefectul e acelaşi băiat bun pe care îl ştim, puţin cam distant şi cam rece, şi atât. Nu am auzit să fi avut vreo iniţiativă importantă, nu ştiu de vreo acţiune sau de vreo activitate a domniei sale de când ocupă onoranta funcţie de subprefect.
Poate că nu are prea multe atribuţii sau poate că prefectul Marcel Proca nu-i lasă prea multe de făcut, ocupat el însuşi cu propăşirea judeţului, dar orişicât, măcar de o iniţiativă ar fi trebuit să auzim. Şi vorba aceea, avem şi noi multe nevoi de care ar putea să amintească subprefectul pe la Piteşti, pe la şedinţele oamenilor importanţi.
 „Prefectul asigură realizarea intereselor naţionale, aplicarea şi respectarea Constituţiei, a legilor, a ordonanţelor şi hotarârilor Guvernului, a celorlalte acte normative, precum şi a ordinii publice. Prefectul exercită controlul de legalitate asupra actelor administrative adoptate sau emise de autorităţile administraţiei publice locale organizate la nivelul judeţului Argeş”, conform Regulamentului de Organizare şi Funcţionare a Instituţiei Prefectului Argeş. În toate aceste activităţi prefectul este ajutat de cei doi subprefecţi pe care îi are. Aşadar, Adi Lazăr are obligaţia să se asigure că actele emise de autorităţile locale, deci şi de cele de la Curtea de Argeş, sunt legale şi nu încalcă nimic. Deci, ceva-ceva de muncă ar fi, că doar nu poate doar prefectul să facă singur toată treaba.  Dar ce să facă?! Ce să fie atât de important pentru noi şi atât de neimportant pentru prefect de care să se ocupe Lazăr?! Am putea să-i facem noi, locuitorii municipiului agenda subprefectului. Măcar pentru o zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email