Studiul de Fezabilitate pentru Varianta de Ocolire Curtea de Argeș, finalizat la toamnă

Studiul de Fezabilitate pentru obiectivul de investiții Varianta de Ocolire Curtea de Argeș, trebuie să fie gata la toamnă, pentru că perioada de elaborare este de șapte luni.

Valoarea totală a proiectului este de 4,054,199.88 lei și este finanțat prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020 astfel: 85% contribuția Uniunii Europene din Fondul de Coeziune – 2,905,410.40 lei, 15% contribuția proprie 512,719.48 lei, restul de 636,070.00  lei reprezentând cheltuieli neeligibile inclusiv TVA.

Vă reamintim că primarul Constantin Panțurescu și reprezentanții firmei care a câștigat prima licitație pentru centura municipiului Curtea de Argeș au semnat în octombrie anul trecut  contractul de servicii. La licitație au fost depuse opt oferte, iar câștigătoare a fost desemnată Asocierea GEBES MPROJECT SRL (Leader),WE PROJECT ENGINEERING, EUROCERAD INTERNATIONAL, MUZEUL DUNARII DE JOS CALARASI, ENVIRO ECOSMART, WE PROJECT ENGINEERING S.R.L., ADONICA CONSULTING SRL, AQUAPROIECT.

Vor fi realizate trei variante pentru traseul centurii municipiului Curtea de Argeș iar Consiliul Local va alege una, apoi se va trece la anunțarea licitațiilor de lucrări. Procedura este de durată însă, întrucât proprietățile aflate pe traseul acceptat vor fi expropriate, iar lucrările ar putea dura până în 2027.

Varianta de ocolire a municipiului are o lungime de 7,8 kilometri şi un cost estimat de 26 milioane de euro, iar sursa de finanțare este reprezentată de fonduri externe nerambursabile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email