Studiul de Fezabilitate pentru centura municipiului a fost scos la licitaţie

Valoarea estimată a contractului este de 3,29 milioane de lei

Municipiul Curtea de Argeş a scos la licitaţie pe sistemul electronic de achiziţii publice, SICAP, contractul pentru „Elaborarea Studiului de Fezabilitate pentru obiectivul de investiţii Varianta de Ocolire Curtea de Argeş”. Licitaţia are loc pe 23 mai, iar valoarea estimată a contractului este de  3.297.736,82 lei.

Conform Licitatiapublica.ro, „în cadrul contractului se vor presta următoarele servicii și se vor elabora următoarele documente: – Elaborarea Studiului de Fezabilitate; – Stabilirea criteriilor de proiectare; – Realizarea Analiză multicriterială de traseu; – Studiu de Trafic; – Investigații de teren; – Activități generale de proiectare; – Evaluarea impactului asupra mediului; – Analiza cost-beneficiu și modelul financiar; – Autorizații, avize și acorduri; – Asistență tehnică acordată beneficiarului pentru susținerea aplicației de finanțare; – Asistență tehnică pentru pregătirea documentației de atribuire”.

Pentru traseul centurii municipiului Curtea de Argeş se vor face trei variante, după realizarea studiilor din teren, ne spunea în februarie viceprimarul Ştefan Dumitrache. Din cele trei, Consiliul Local va alege o variantă, apoi se va trece la anunţarea licitaţiilor de lucrări. Procedura este de durată însă, întrucât proprietăţile aflate pe traseul acceptat vor fi expropriate, iar lucrările ar putea dura până în 2027.

Proiectul centurii face parte din Master Planul de Transport al României, Planul Investiţional pentru dezvoltarea infrastructurii de transport pentru perioada 2020 – 2030. Varianta de ocolire a municipiului are o lungime de 7,8 kilometri şi un cost estimat de 26 milioane de euro, iar sursa de finanţare este reprezentată de fonduri externe neramb

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email