Studiul de fezabilitate pentru autostrada Piteşti – Sibiu, scos la licitaţie

De curând, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a scos la licitaţie „revizuirea/actualizarea studiului de fezabilitate pentru Autostrada Sibiu-Piteşti”. Potrivit economica.net,  ofertanţii trebuie să se ocupe, în cadrul aceluiaşi contract, şi de „pregătirea documentaţiei necesare în vederea transmiterii aplicaţiei de finanţare din Fonduri Structurale”.
Valoarea totală a contractului este de circa 43 de milioane de lei, fără TVA, iar câştigătorul licitaţiei trebuie să finalizeze studiul în 12 luni de la data atribuirii contractului. Termenul-limită de depunere a ofertelor este 27 iulie.
Autostrada Sibiu-Piteşti face parte din coridorul IV european (Constanţa-Bucureşti-Piteşti-Sibiu-Deva-Timişoara-Arada-Nădlac) şi este singura porţiune care nu se află momentan în nicio procedură de licitaţie.
La începutul lunii trecute, ministrul Transporturilor, Dan Şova, declara la Curtea de Argeş că autostrada Sibiu-Piteşti va fi terminată în două etape – Sibiu-Boiţa şi Piteşti -Curtea de Argeş – Râmnicu Vâlcea – până în 2017 şi integral până în 2019.
Dan Şova – „Singurii care au mişcat lucrurile pe Sibiu – Piteşti am fost noi”
Dan Şova a susţinut că pentru această autostradă „nu s-a făcut în România niciodată absolut nimic”. „S-a făcut în 2008 doar un studiu de fezabilitate, care a fost respins de Comisia Europeană pentru că a fost prost făcut, pe genunchi, din birou. Singurii care au mişcat lucrurile pe Sibiu-Piteşti am fost noi”, a spus Şova la conferinţa de presă pe care a susţinut-o la Primăria Curtea de Argeş
Ministrul a arătat că s-a obţinut o finanţare de 28 de milioane de euro de la Uniunea Europeană pentru licitaţia pentru acest studiu de fezabilitate.
Costul autostrăzii Sibiu-Piteşti este de 3,2 miliarde de euro, potrivit unor estimări mai vechi, estimări contrazise însă de unii specialişti care susţin că suma ar putea fi mult mai mică.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email