Străzile Traian şi Nevers, cele mai aglomerate din municipiu – Copii în pericol

Deşi Curtea de Argeş nu este un municipiu foarte mare, asta nu înseamnă că este lipsit de problemele care apar, în fiecare zi, în traficul rutier. Există câteva străzi unde în anumite momente ale zilei se creează un adevărat haos. Maşini parcate aiurea, pietoni care merg pe stradă, înjurături, ameninţări, claxoane şi nervi întinşi la maxim, cam aceasta este atmosfera pe străzile Traian şi Nevers  din municipiul nostru.
Trotuarele sunt ocupate de maşini
Strada Traian, care face legătura între intersecţia de la Făgăraş şi cea de la Vidraru, este una dintre cele mai circulate din municipiul nostru. Din cauza lipsei locurilor de parcare şoferii îşi lasă maşinile pe trotuare iar pietonii sunt nevoiţi facă un adevărat slalom printre autoturisme. Cea mai mare aglomeraţie este în zilele de miercuri şi joi ale fiecărei săptămâni, când vin foarte mulţi oameni în Piaţa Centrală din municipiu. „Nimeni nu ţine cont de nimic când parchează maşina. Cei mai mulţi le lasă pe trotuare, fără să îi intereseze că noi nu avem pe unde să trecem. Mergem pe stradă, pe lângă maşini că altă posibilitatea nu avem”, spune Mihai O., un tânăr din municipiu.
Situaţia este foarte gravă având în vedere că în zonă există şi o unitate de învăţământ. O simplă neatenţie venită din partea unui şofer, dar mai ales a unui copil, poate conduce la o adevărată tragedie. „Ştiţi cum sunt copiii. Mai aleargă, se mai joacă, de multe ori sunt neatenţi şi pot fi loviţi de maşini. Dacă aveau trotuarul liber era altceva, dar ei sunt nevoiţi să meargă pe stradă”, spune un bărbat din municipiu.
Staţie maxi taxi la 5 metri de sensul giratoriu
La rândul lor, şoferii îşi strigă nemulţumirile. „Nu sunt locuri de parcare suficiente şi de asta le lăsăm şi noi pe unde putem. Problema e că unii le lasă chiar pe stradă şi de abia mai au maşinile loc să treacă. Sunt zile în care mai rămâne loc de o maşina aici, la intersecţia cu strada care urcă în piaţă”, spune Cristi D., un tânăr şofer din Curtea de Argeş. De asemenea, şoferii sunt de-a dreptul revoltaţi atunci când îşi aduc aminte de staţia de maxi-taxi din apropierea intersecţie de la Făgăraş. „Aici chiar este haos. Vin cu maşinile şi le lasă în stradă până urcă lumea. La ora prânzului este cel mai aglomerat. Sunt parcate pe două rânduri şi nici nu mai ai loc să treci. Se întrec unul cu celălalt, ies în stradă fără să se asigure. Nu pot să înţeleg cum a fost amplasată această staţie la cinci metri de sensul giratoriu. Nu am mai văzut nicăieri aşa ceva”, spune un alt şofer.
„Sunt zile în care se blochează strada…”
Cu probleme asemănătoare, chiar dacă nu la fel de grave, se confruntă şi cei care trec pe strada Nevers din municipiul nostru. De cele mai multe ori pe ambele părţi ale carosabilului sunt parcate maşini, iar pentru ceilalţi şoferi nu mai rămâne decât foarte puţin spaţiu. „Cei care au treabă pe la Finanţe sau chiar pe la spital lasă maşinile aici, pe marginea străzii. Sunt zile în care se blochează strada din cauza lor. Ar trebui să se ia măsuri împotriva celor care parchează maşina aşa”, spune un bărbat care trecea prin zonă. De asemenea, şi aici pietonii sunt nevoiţi să se strecoare printre maşinile parcate pe trotuar. „Locuiesc în apropiere şi sunt zile în care trebuie să merg pe stradă, pentru că trotuarul este ocupat de maşini. Nu este normal, dar dacă nimeni nu face nimic, situaţia nu se va schimba. Cel mai frică îmi este pentru copil când se duce la şcoală. Prefer să îl duc eu decât să se întâmple vreo nenorocire”, spune o femeie care locuieşte în apropiere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email