Străzile din municipiu, reparate pe bani europeni

Primarul Nicolae Diaconu a anunţat că Planul Integrat de Dezvoltare Urbană, proiectul ce ar permite asfaltarea tuturor străzilor de la Valea Sasului şi până în zona Groape cu bani europeni, este la un pas de a obţine finanţarea. „Ne aflăm în ultima fază a proiectului. De astăzi şi până la sfârşitul săptămânii, o echipă din cadrul Agenţia de Dezvoltare Regională Sud-Muntenia va veni la Curtea de Argeş pentru vizita în teren şi pentru ultima verificare a documentaţiei. După această etapă vom semna contractul şi apoi aşteptăm să sosească banii necesari”, a spus edilul.
Pe lângă asfaltarea acestor străzi, Planul Integrat de Dezvoltare Urbană cuprinde şi amenajarea unui Centru Pensionari şi a unui Centru de zi pentru persoanele cu dizabilităţi.

Şcoala de la Valea Sasului, transformată

 „Spaţiul destinat pensionarilor va fi amenajat în fostul Dispensar TBC, iar Căminul Cultural şi Şcoala de la Valea Sasului se vor transforma în două clădiri unde cei cu dizabilităţi vor putea să îşi petreacă timpul liber”, a precizat primarul Nicolae Diaconu. Pentru a pune la punct ultimele detalii, edilul a convocat luni după amiază şi o şedinţă de Consiliu Local, iar pe ordinea de zi au fost trecute două puncte ce au vizat actualizarea cofinanţării locale pentru realizarea celor două proiecte: „Creşterea calităţi infrastructurii rutiere în municipiul Curtea de Argeş” şi „Revitalizarea utilităţii clădirilor degradate prin înfiinţarea unui centru de recreere pentru pensionari şi a unui centru de zi pentru persoanele cu dizabilităţi din Curtea de Argeş”. În ambele cazuri a fost vorba de scăderea valorii stabilite iniţial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email