Străzile din cartiere rămân în mizerie pentru că Salubritatea Publică nu vrea să le măture

Cartierele din municipiu nu au mai fost măturate de aproape două luni şi asta pentru că aleşii locali au omis să treacă în atribuţiile noii societăţi de salubritate şi curăţarea zonelor mărginaşe. Conştienţi de gafa făcută, cei care conduc oraşul spun că vor remedia problema la următoarea şedinţă de consiliu, când vor trece în sarcina Salubrităţii şi străzile uitate. Până atunci, autorităţile locale ridică din umeri iar cetăţenii se văd nevoiţi să îşi măture singuri străzile.
Când s-a înfiinţat Salubritatea, nu au fost luate în calcul şi cartierele
Gabriel Nastea, directorul Salubrităţii, spune că în acest moment în sarcina serviciului pe care îl conduce nu intră decât străzile principale. Cartierele, în schimb, nu le mătură nimeni. „Atunci când s-a înfiinţat Salubritatea Publică Urbană, nu s-a luat în considerare curăţenia cartierelor şi din acest motiv nu sunt prinse în programul de lucrări. De aceste zone se ocupau oamenii care beneficiau de ajutor social, şi aceştia au rămas la SPGC“, se justifică directorul Salubrităţii. În plus, Gabriel Nastea spune că la acest moment nu are oameni suficienţi încât să îşi permită să se ocupe şi de cartiere.
Salubritatea cartierelor nu este nici în sarcina Serviciului Public de Gospodărire Comunală
Viceprimarul Costinel Vasilescu, cel care are în subordine Serviciul Public de Gospodărire Comunală, contrazice însă declaraţiile făcute de directorul Nastea. „Societatea de Salubritate trebuia să asigure curăţenie în tot oraşul, nu doar în câteva zone. Cât despre faptul că oamenii de la ajutorul social făceau curăţenie în cartiere, este total neadevărat. La ajutorul social aveam aproximativ 20 de persoane care munceau câteva ore pe lună. Aceşti oameni ne ajutau doar la anumite activităţi, nu se ocupau ei de salubritatea cartierelor. M-am împotrivit de la bun început înfiinţării acestei societăţi şi se pare că am avut dreptate“, spune viceprimarul. „Şi cartierele ar trebui să fie tot în sarcina Salubrităţii. Dacă nu le are trecute în programul de lucru, o să i le dăm”, adaugă primarul Nicolae Diaconu. Cert este că până vor fi lămurite detaliile legate de sarcina Serviciului de Salubritate, oamenii din zonele limitrofe se văd nevoiţi să se înarmeze cu saci de gunoi şi să îşi adune mizeriile aruncate prin zonă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email