Străzile nou asfaltate, pline de gropi şi sparte pentru lucrări

La Curtea de Argeş s-au folosit aproape zece milioane de euro pentru asfaltarea a aproape 30 de străzi pe o suprafaţă de 40 de kilometri. Proiectul, celebru la Curtea de Argeş, a fost „arma” cu care fostul primar Nicolae Diaconu a ieşit la luptă în campania electorală, şi a pierdut glorios. Proiectul „CREŞTEREA CALITĂŢII INFRASTRUCTURII RUTIERE ÎN MUNICIPIUL CURTEA DE ARGEŞ” a fost implementat in perioada 02.10.2010-31.12.2015 iar valoarea totala a acestuia a fost de 37.811.579,96 lei. Licitaţia pentru lucrări a fost contestată de câteva ori, şi într-un final a fost câştigată de SC Delta ACM. Imediat după ce străzile au fost asfaltate au început problemele. Să ne amintim.

Primele nemulţumiri, la câteva luni după asfaltare

La câteva luni de la încheierea lucrărilor, mai mulţi cetăţeni care locuiesc pe strada Groape au constatat că rigolele au fost construite degeaba, având în vedere că apa se scurge pe stradă, iar din această cauză au apărut găuri în asfalt prin care apa ţâşneşte cu putere la suprafaţă.  Din cauza faptului că apa se scurge chiar şi pe sub stratul de asfalt, acesta s-a „umflat” şi a creat mai multe denivelări pe carosabil.

O altă nemulţumire a locatarilor era aceea că strada este îngustă, şi au cerut autorităţilor să amenajeze în zonă un loc unde să poată să întoarcă maşinile, mai ales în cazul în care ar avea nevoie de intervenţia pompierilor sau chiar a unei ambulanţe. Lucrurile sunt la fel şi acum, după doi ani.

În martie 2005, au apărut alte necazuri, la fel de grave.  La doar câteva zeci de metri distanţă de Centrul pentru Copii „Sfântul Cristofor”, strada s-a rupt din cauza apei care se scurge de pe dealurile din împrejurimi, iar asfaltul a căzut în vale.

Ziarul nostru a semnalat o altă problemă, cu o gură de canal pe strada Râmnicu Vâlcea care aproape s-a prăbuşit. Prin tot oraşul, pe unde s-au asfaltat străzile prin acest proiect, sunt astfel de necazuri. În afara cauzelor „naturale” au mai apărut şi avarii la reţeaua de apă şi a fost nevoei de spargerea asfaltului proaspăt pus, chiar dacă cinci ani de la finalizarea proiectului nimeni nu avea voie să îl spargă. Spre exemplu, pe strada Angheleşti, extrem de îngustă şi aceasta, sunt nişte gropi mari în asfalt.

Ce zice administraţia locală

 

Reprezentanţii administraţiei locale spun că ştiu despre toate acestea. „Cei de la Delta ACM au venit la Curtea de Argeş şi au făcut o listă cu problemele de pe străzile asfaltate de ei. Le vor rezolva pe toate, căci sunt în perioada de garanţie”, spune Constantin Teodorescu, inspector la departamentul Investiţii din Primărie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email