„Strategiile”, Viera şi „ăla mic” au făcut pe CFR Cluj campioană!

Majoritatea argeşenilor care n-au crezut în „strategiile” care au făcut din CFR Cluj o campioană, au crezut şi au sperat că F.C. Internaţional Curtea de Argeş nu va pierde meciul din Gruia, şi astfel va amâna petrecerea CFR-ului, obţinând totodată un punct care să-i salveze de la retrogradare. N-a fost să fie, pentru că CFR Cluj, Paszkany şi Iuliu Mureşan au regizat cu jucătorii lor, Viera şi Kone, îmbrăcaţi în tricoul Interului, victoria clujenilor pentru obţinerea celui de-al doilea titlu de campioni.

Ionuţ Badea nu s-a temut că va fi vândut

Ionuţ Badea nu s-a temut că cei doi ivorieni îl vor vinde ca în talcioc şi i-a titularizat ca de obicei. Este adevărat că atât Viera cât şi Kone şi-au făcut treaba bine, şi au pus umărul la obţinerea 36 de puncte adunate de F.C. Internaţional Curtea de Argeş în acest campionat. Mai puţin în cele două meciuri cu CFR Cluj, club de care aparţin şi care, se pare, le plăteşte şi contractele… La meciul din tur, CFR-ul a câştigat cu 1 – 0 prin golul lui Alcantara din minutul 78, gol înscris pe o ezitare a aceluiaşi Viera. În acel meci, Emanuel Kone n-a jucat.

Emanuel Kone a fost „mână moartă”

Fără Doru Pintili, accidentat, putea Ionuţ Badea să joace cu cuplul de fundaşi centrali Chiricheş – Raţiu? Mai ales că la conferinţa de presă ţinută joi, Badea a spus că Viera şi Kone nu se antrenaseră până joi deoarece erau accidentaţi după meciul cu Ceahlăul. Şi dacă Viera a fost decisiv în victoria CFR-ului, Kone a fost „mână moartă”, iar la final, atunci când Interul alerga după egalare, şuta mingile spre înălţimi, doar, doar le-o pierde …

O campioană jenantă protejată de „ăla mic” cu funcţie mare!

Urât şi ruşinos pentru o campioană! Aşa a fost şi la meciul cu Unirea Alba Iulia, acolo unde CFR Cluj are mai mulţi jucători împrumutaţi, aşa a fost şi cu Universitatea Craiova, al cărui patron falit, Adrian Mititelu, a fost sau va fi scos din foame de banii lui Arpad Paszkany… Dar nimeni nu poate zice nimic concret, acuzator, la adresa CFR-ului, atăta timp cât omul ăla mic, Emil Boc, oferă toată protecţia de care CFR Cluj are nevoie. Aşa şi cu arbitrajul care a protejat într-o veselie în acest campionat echipa din Gruia pregătită de Andrea Mandorlini…

Viera trebuia să schimbe tricoul!

Un hâtru spunea cu amărăciune despre Viera, chiar în timpul meciului: „Viera trebuia să poarte în acest acest meci un tricou roşu, nu alb… A încurcat tricoul!” Recitalul ivorianului a început în minutul 22, când l-a tras de tricou fără niciun sens pe Traore aflat la 8 metri de poartă, şi nu avea vreo posibilitate de a juca mingea. Faza a fost identică cu cea din minutul 90+3 petrecută la meciul cu Universitatea Craiova. Atunci s-a dat penalty, acum nu… Ce l-or mai fi înjurat Viera şi cei de la CFR pe arbitrul Teo Crăciunescu! Minutul 28: Viera intră cu talpa asupra lui Peralta, doar, doar va fi eliminat, dar Crăciunescu îl iartă!

Cinci gafe pro CFR Cluj, marca Viera

Minutul 32. Pentru a nu prelungi chinul jucătorilor gazdă şi al celor 21.143 de spectatori, Viera o „comite” decisiv, şi luftează ca în curtea şcolii lăsându-l liber pe Bud la 7-8 metri de poartă… Minutul 70, scor 1 – 1. Îl loveşte cu piciorul în faţă pe Bud, pentru a fi eliminat, dar Teo Crăciunescu îl mai iartă odată de eliminare, şi îi arată doar cartonaşul galben! Enervat că nu este eliminat, Viera o mai comite ruşinos încă odată. În minutul 75 „dansează” jenant pe sub, şi pe lângă minge, şi îl lasă singur pe Ciprian Deak cu Marius Popa, iar atacantul clujean înscrie cu ajutorul barei.

„Bulgarul” Stoianof era să le dea planurile peste cap…

Planurile lui Viera, Kone şi ale celor de la CFR Cluj, puteau fi năruite de „Bulgarul” Stoianof în minutul 90+3, dar şutul său de la numai 4 metri a fost deviat în corner de Gabi Mureşan!!! Este greu de crezut că Viera mai putea să o comită încă odată în secundele rămase până la fluierul final al arbitrului, care a consfinţit câştigarea titlului de CFR Cluj, şi a dat startul fiestei.

Emil Boc şi Ousmane Viera au lipsit de la festivitatea de premiere!

În bucuria generală a celor 21.143 se suporteri clujeni, a curs şampania. Le-au fost oferite tricourile de campioni, medaliile, şi s-a cântat celebra melodie „Whe are the champions” a nemuritorilor de la Quenn. Tot lotul de jucători al CFR-ului, Bogdan Mara venit special din Cipru să primească tricoul de campion pentru care a jucat în tur, cei doi Dică, Nicolae şi Emil, care la acest meci n-au prins nici lotul de 18, patronul Arpad Paszkany şi preşedintele Iuliu Mureşan, au sărbătorit cucerirea celui de-al doilea titlu cucerit în „era Boc”. Din păcate pentru ei, Emil Boc şi Ousmane Viera au lipsit de la festivitate…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email