Strategiile lui Badea

Antrenorul Ionuţ Badea de la F.C. Internaţional Curtea de Argeş, se află împreună cu lotul de jucători la jumătatea cantonamentului din staţiunea austriacă Tarnsweg.  În prima parte a pregătirilor, jucătorii au efectuat câte două antrenamente zilnice, şi au susţinut două meciuri de verificare: 2 – 0 cu Gambswirth (Liga a II-a din Austria), şi 3 – 3 cu Videoton (Liga I din Ungaria). În această perioadă, Ionuţ Badea îşi întăreşte lotul de jucători, analizează posibilităţile fiecăruia şi pune la cale strategia pentru campionatul care va începe pe 24 iulie.

„Fiecare jucător are şansa de a demonstra că poate fi titular”

Cum a fost prima parte a cantonamentului din Austria?
– Suntem într-o perioadă de lucru intens şi analize. Nu pot trage concluzii acum, ci doar la finalul stagiului de pregătire. Tot ce pot să spun acum, este că au fost şi momente bune, dar şi mai puţin bune, pe acestea din urmă le vom elimina la antrenamentele şi jocurile următoare. Lucrurile bune le vom repeta şi concretiza în partidele următoare.
Cu Videoton aţi fost egalaţi după ce conduceaţi în minutul 60 cu 3 – 0…
– Aşa este. A fost un joc în care au evoluat toţi jucătorii din lot. Ca şi în primul meci pe care l-am câştigat cu 2 – 0, au jucat toţi din lot; fiecare din ei are şansa de a demonstra că pot fi titulari sau ne putem baza pe ei atunci când va fi nevoie.
S-a evidenţiat vreun jucător în primele două meciuri?
– Au fost jocuri bune, dar nu pot trage concluzii acum. În schimb, am făcut o analiză a evoluţiei fiecărui jucător, cu plusurile şi minusurile de rigoare.
Ionuţ Badea pune acum strategiile înaintea rezultatului
Aţi jucat două meciuri, mai aveţi trei. Ce aşteptaţi de la ele?
– În primul rând, jucătorii nou veniţi să se integreze cât mai repede în programul echipei. Au venit în aceste zile Daniel Stan, Adi Iordache, Robert Neagoe, Ousmane Viera şi sârbul Dejan Vukadinovici. Apoi, să consolidăm relaţiile de joc şi să facem o echipă competitivă pentru noul campionat.
În afara noilor veniţi mai aşteptaţi şi alţi jucători?
– Da, vor mai veni un fundaş dreapta şi un mijlocaş. Este posibil să vină şi un atacant. Vom vedea. Sigur, se va alătura lotului în aceste zile şi Cătălin Lazăr care n-a putut veni cu noi de la începutul cantonamentului.

„Vrem să clasăm un loc mai sus decât în campionatul trecut”

Vineri jucaţi cu ruşii de la Saturn Moscova.
– Va fi un meci important, dar să nu vă surprindă, nu scorul ne interesează cel mai mult. Desigur că şi rezultatul are importanţa lui, dar suntem într-o perioadă în care urmărim o anumită strategie bine pusă la punct, şi pe care o urmăm fără menajamente.
Joi se va stabili programul campionatului 2010 – 2011…
– Ştiu, şi aştept cu nerăbdare să-l văd şi eu. Programul meciurilor are şi el importanţa lui, chiar dacă fiecare echipă va juca cu fiecare, poate fi decisivă şansa ori neşansa de a întâlni unele echipe într-o anumită perioadă a campionatului.
Care este obiectivul în campionatul următor?
– Menţinerea echipei în Liga I. Campionatul trecut am terminat pe locul 12, şi acum ne propunem clasarea cu un loc mai sus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email