Ştrand modern pe 7 hectare de teren

Lipsa unui ştrand funcţional e reclamată de mult timp la Curtea de Argeş, locuitorii municipiului fiind nevoiţi să meargă la Vâlcea sau la Corbi dacă vor să facă o baie într-o piscină exterioară. „Pentru  ştrand nu este vorba de o sumă foarte mare, singura problemă este acel schimb de teren pentru a avea o lăţime mai mare şi intrare din partea cealaltă”, a spus primarul Constantin Panţurescu la o şedinţă de Consiliu Local. .

„În condiţiile în care s-a solicitat la Ministerul Dezvoltării darea în folosinţă a terenurilor, cum ar fi cele de la Hidroelectrica, atunci, pentru că sunt şi fonduri europene unde axa nu este atinsă, se poate face  ceva şi în oraş pe acele aproximativ 7 hectare de teren, începând de la plute”, le-a spus primarul consilierilor.

Primul pas către schimbul de teren despre care vorbeşte primarul s-a făcut în decembrie 2019. Atunci a fost aprobatăl trecerea din domeniu public al municipiului în domeniul privat a unei suprafeţe de 4458 metri pătraţi de teren situat pe strada Barajului. Solicitarea de schimb a fost făcută de SC RMR, care vrea să dea o limbă de teren lată de opt metri, pentru accesul la ştrand, şi să preia aceeaşi suprafaţă cu o formă regulată, teren care se află lângă un altul pe care RMR l-a concesionat de la Primărie şi a făcut pe el parcare pentru magazinul Profi.

Trebuie făcut un schimb de teren

„Schimbăm terenul cu RMR, aceeaşi suprafaţă, aceeaşi valoare. Lăţim accesul ca să putem construi aquaparcul”, le-a spus de la început primarul consilierilor în 2019. El a precizat că e nevoie de schimb pentru că altfel nu se pot lua autorizaţiile necesare construcţiei.

„De ce dăm 4000 de metri pătraţi ca în palmă pe o limbă de teren de opt metri lăţime?! În zona ştrandului avem 15.000 de metri pătraţi. Aveţi cumva interese cu RMR?! Câte lucrări are RMR de la Primărie?!”, a ţipat Şerban la primar atunci, pe vremea când nu era consilier PSD, cum este acum, ci consilier local PAM.

Până la urmă, trecerea din domeniul public în domeniul privat a fost făcută, dar nu s-a mers mai departe. Acum, pasul următor ar fi realizarea schimbului cu RMR, pentru ca administraţia locală să obţină finanţare pentru aquaparc.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email