Ştrand modern pe 7 hectare de teren

Lipsa unui ştrand funcţional e reclamată de mult timp la Curtea de Argeş, locuitorii municipiului fiind nevoiţi să meargă la Vâlcea sau la Corbi dacă vor să facă o baie într-o piscină exterioară. „Pentru  ştrand nu este vorba de o sumă foarte mare, singura problemă este acel schimb de teren pentru a avea o lăţime mai mare şi intrare din partea cealaltă”, a spus primarul Constantin Panţurescu la o şedinţă de Consiliu Local. .

„În condiţiile în care s-a solicitat la Ministerul Dezvoltării darea în folosinţă a terenurilor, cum ar fi cele de la Hidroelectrica, atunci, pentru că sunt şi fonduri europene unde axa nu este atinsă, se poate face  ceva şi în oraş pe acele aproximativ 7 hectare de teren, începând de la plute”, le-a spus primarul consilierilor.

Primul pas către schimbul de teren despre care vorbeşte primarul s-a făcut în decembrie 2019. Atunci a fost aprobatăl trecerea din domeniu public al municipiului în domeniul privat a unei suprafeţe de 4458 metri pătraţi de teren situat pe strada Barajului. Solicitarea de schimb a fost făcută de SC RMR, care vrea să dea o limbă de teren lată de opt metri, pentru accesul la ştrand, şi să preia aceeaşi suprafaţă cu o formă regulată, teren care se află lângă un altul pe care RMR l-a concesionat de la Primărie şi a făcut pe el parcare pentru magazinul Profi.

Trebuie făcut un schimb de teren

„Schimbăm terenul cu RMR, aceeaşi suprafaţă, aceeaşi valoare. Lăţim accesul ca să putem construi aquaparcul”, le-a spus de la început primarul consilierilor în 2019. El a precizat că e nevoie de schimb pentru că altfel nu se pot lua autorizaţiile necesare construcţiei.

„De ce dăm 4000 de metri pătraţi ca în palmă pe o limbă de teren de opt metri lăţime?! În zona ştrandului avem 15.000 de metri pătraţi. Aveţi cumva interese cu RMR?! Câte lucrări are RMR de la Primărie?!”, a ţipat Şerban la primar atunci, pe vremea când nu era consilier PSD, cum este acum, ci consilier local PAM.

Până la urmă, trecerea din domeniul public în domeniul privat a fost făcută, dar nu s-a mers mai departe. Acum, pasul următor ar fi realizarea schimbului cu RMR, pentru ca administraţia locală să obţină finanţare pentru aquaparc.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

RSS
Follow by Email