Ştrand de 1 milion de euro la Curtea de Argeş

O dată cu primele zile călduroase din acest an, a început să se manifeste şi dorinţa multora de o baie răcoroasă. Dar, dacă în alte oraşe din ţară oamenii pot merge la ştrand sau la piscine, nu acelaşi lucru se întâmplă şi la Curtea de Argeş. De mai bine de doi ani de zile Ştrandul Tineretului din municipiul nostru se află în paragină. Bălăriile şi mizeria au înconjurat bazinele, duşurile sunt ruginite, iar mesele din lemn de pe terasă s-au rupt şi au căzut. Însă, conducerea administraţiei publice locale a gândit un proiect de investiţii menit să vină în sprijinul cetăţenilor, mai ales în perioada sezonului estival. Astfel, în perioada următoare argeşenii, şi nu numai, se vor putea relaxa la un ştrand modern, cu bazine de înot, terase şi locuri de joacă pentru copii.

Din luna august a anului 2013, Ştrandul Tineretului din Curtea de Argeş a revenit în administrarea Primăriei, după o lungă perioadă de timp în care a fost dat în concesiune. De atunci nimeni nu s-a mai arătat interesat de soarta acestui loc de agrement, de altfel unul destul de apreciat de argeşeni în timpul verilor caniculare. Acum locul arată groaznic, bazinele fiind înconjurate de bălării, iar duşurile şi mesele de lemn sunt aproape complet distruse. Nemulţumiţi, argeşenii arată cu degetul către autorităţile locale care nu au făcut nimic pentru a moderniza ştrandul, dar nici măcar pentru a stopa degradarea acestuia.

Proiect pentru modernizarea ştrandului

 

Însă, potrivit primarului Nicolae Diaconu, în perioada următoare, municipiul Curtea de Argeş ar putea avea un ştrand modern. Acesta a prezentat un proiect amplu de modernizare a locaţiei, proiect ce presupune refacerea bazinelor, amenajarea peisagistică a zonei, realizarea unor locuri de joacă pentru cei mici, dar şi crearea mai multor locuri de parcare. De asemenea, proiectul prevede şi refacerea sistemului de filtrare a apei, înlocuirea pompelor de apă, dar şi izolarea şi placarea bazinului. Costurile necesare pentru reabilitarea ştrandului se ridică la suma de 1.000.000 de euro. „Am cerut unei firme de proiectare din Italia, cu experienţă în acest domeniu, să ne realizeze un proiect pentru mdoernizarea ştarndului din Curtea de Argeş. Am primit deja o schiţă şi pentru a realiza totul avem nevoie de 1.000.000 de euro. Dar noi încercăm în prima fază să reabilităm bazinul cel mare, lucrarea pe care ne dorim să o finalizăm în acest an, pentru a mai prinde puţin din vară. În primul rând avem nevoie de o expertiză a bazinului, pentru a afla stadiul în care se află pereţii laterali. Apoi, putem cu o investiţie mai mică să reamenajăm acest bazin. Trebuie să facem măcar acest lucru în acest an”, a declarat primarul Nicoae Diaconu. În acelaşi timp, edilul susţine că este interesat de realizarea unui parteneriat cu mai mulţi oameni de afaceri, care doresc să investească în modernizarea Ştrandului Tineretului. „Prima etapă a proiectului vizează refacerea bazinului, dar după aceea trebuie să dezvoltăm întreaga zonă. Aştept să vină alături de noi mai mulţi oameni de afaceri interesaţi de acest lucru, cărora le putem concesiona ştrandul, cu condiţia să nu facă altceva acolo. La finalul lucrărilor am putea avea un ştrand modern, cu o capacitatea de aproape 5.000 de persoane. Pe lângă argeşeni, am putea atrage aici şi mai mulţi turişti”, a declarat Nicolae Diaconu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email