Strada Valea Doamnei, Valea Plângerii

Argeşenii care locuiesc pe strada Valea Doamnei se confruntă cu multe probleme. Deşi stau aproape de centrul oraşului, oamenii se plâng că strada nu este asfaltată, iar autorităţile locale au uitat pur şi simplu de ei. „Dom’ne, dacă plătesc şi eu taxe de ce nu-mi creează şi mie condiţii. Au pus asfalt până la biserică şi s-au oprit. Puteau să pună şi ei până aici la pod că nu mai era mult. Iarna de abia urcă maşinile panta asta”, spune un argeşean care locuieşte în zonă. Mai mult, atunci când plouă, câteva familii sunt practic izolate. Gârla care trece prin zonă se umflă, iar apa intră în curţile oamenilor, făcând accesul persoanelor imposibil. „Suntem uitaţi de toată lumea. Plătim taxe la fel ca ceilalţi oameni din municipiu, dar nu se face nimic şi pentru noi. Când plouă mai tare afară creşte gârla şi nu mai ai cum să treci pe aici. Oamenii sunt izolaţi. Ne-au promis de la Primărie că vor rezolva problema şi nu au făcut nimic. Uitaţi-vă cum au pus plasele acelea de sârmă în care sunt bolovanii. A ruginit sârma, iar în curând vor cădea bolovanii în apă şi vor bloca râul. În 2005 a fost dezastru din cauza apei. Am fost în audienţă la Primărie şi degeaba. Doar promisiuni…”, spune, supărat, unul dintre localnici.

„De fiecare dată când plouă rămân blocată în casă”

Tanti Florica locuieşte în zonă, şi spune că de foarte multe ori rămâne blocată în casă din cauza apei foarte mari. „Eu sunt singură aici şi vă spun că nu mai pot să rezist. De fiecare dată când plouă rămân blocată în casă. Nu putem ajunge cu o maşină cu lemne sau cu altceva aici. A dus acum câteva zile un vecin un televizor la reparat şi a trecut cu el prin gârlă că nu avea pe unde. De abia au reuşit. Anul trecut, când a murit o femeie, de-abia s-au descurcat oamenii să o treacă gârla. A fost chin. Vă spun sincer că ne descurcăm foarte greu. Am fost şi la Primărie, iar domnul primar a venit aici şi ne-a promis că ne va ajuta însă nu s-a făcut nimic”, spune femeia.
Oamenii care locuiesc în zonă spun că de foarte multe ori în gârlă sunt aruncate multe mizerii şi saci de gunoi. Din această cauză, apa iese de multe ori chiar în stradă. „Aruncă alţii gunoaie aici şi se blochează gârla. Vin şi din oraş cu sacii de gunoi şi îi aruncă de pe pod. Uitaţi-vă ce este aici. Am fost la Primărie, la Mediu, şi mi-au spus să le aduc eu numele celor care aruncă . Păi de unde să ştiu eu cum îi cheamă. Ce, stau cu ei în casă? Să vină ei să facă verificări şi să îi prindă. Aruncă şi mizeria de la animale tot în apă. Vara nu poţi să stai afară de miros”, spune unul dintre argeşenii care locuieşte în apropiere.

„Aş vrea să vând şi să plec!”

Din cauza situaţiei în care se află zona respectivă, unii dintre cetăţenii vor să îşi vândă casele şi să se mute în altă parte, însă lipsa drumului de acces alungă clienţii. „Eu mi-am pus casa la vânzare pentru că nu mai pot sta aici. Am avut şi clienţi, dar când au văzut că nu mai este drum de acces au renunţat. Oamenii au maşini şi doar nu o să le lase în stradă. Înainte era drum aici pe margine, dar după ce au construit digul acela de pietre nu a mai rămas suficient loc şi pentru drum. Nu ştiu ce voi face. Într-o bună zi o să ne ia apa de tot”, spune, plângând, tanti Florica.
Autorităţile locale nu par sensibile la plângerile cetăţenilor de pe strada aceasta, chiar dacă zona a fost distrusă la inundaţiile din 2005. După vara aceea s-au făcut unele lucrări prin care administraţia locală credea că va împiedica repetarea tragediei. La cum merg lucrurile acum, însă, acest lucru e imposibil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email