Strada Valea Doamnei, acoperită de mâl

Argeşenii care locuiesc pe strada Valea Domnului s-au confruntat din nou cu probleme cauzate de ploile care s-au abătut asupra municipiului nostru săptămâna trecută. Totodată, aceştia s-au arătat dezamăgiţi şi de atitudinea reprezentanţilor administraţie locale, care deşi le-au promis la ultima şedinţă de Consiliu Local că vor veni la faţa locului pentru a le afla necazurile, nu au făcut acest lucru nici până acum.
„A plouat şi iar ne-am trezit cu apa pe drum”
La Curtea de Argeş săptămâna trecută a plouat din nou, iar cantitatea precipitaţiilor nu a fost deloc de neglijat. Astfel, cetăţenii care locuiesc pe strada Valea Doamnei s-au confruntat iarăşi cu problemele cauzate de pârâul care curge prin apropiere. Deşi situaţia este aceeaşi de ani zile, oamenii încă mai speră că cineva îşi va îndrepta atenţia către ei. Pentru că rigolele lipsesc, apa s-a revărsat din nou pe drumul de pământ, care a fost acoperit de un strat gros de mâl, în care oamenii se afundă cu uşurinţă. Mai mult decât atât, apa care s-a scurs de pe dealurile din apropiere a fost la doi paşi de gospodăriile localnicilor, care se simt neputincioşi în faţa şuvoaielor puternice.
Pompierii ori ambulanţa nu pot intra
Chiar după ce s-a oprit ploaia o femeie în vârstă a ieşit în faţa casei pentru a îndepărta mâlul de pe treptele de la poartă. „A plouat şi iar ne-am trezit cu apa pe drum. Uitaţi-vă cum arată strada, asta dacă se poate numi aşa. Pentru că lipsesc rigolele, iar şanţul de pe marginea nu mai face faţă, apa s-a scurs pe drum toată noaptea. A mai fost pus pietriş pe aici, dar a fost luat aproape tot. Mai era puţin şi îmi intra apa în curte. Se şi vede până unde a fost, pentru că treptele de la poartă sunt pline de nămol”, spune o femeie care locuieşte în zonă.
Pentru că drumul este îngust oamenii se tem că în cazul unui pericol, maşinile de pompieri sau ambulanţele nu vor putea ajunge până la ei. Aceştia spun că au sesizat autorităţile locale toate aceste lucruri, dar fără să obţină vreun rezultat. „Am cerut şi noi să ne lărgească drumul. Nu poate intra aici o maşină de pompieri sau o salvare. Ce ne facem dacă se întâmplă vreo nenorocire? Am depus cereri la Primărie pentru aceste probleme, dar degeaba”, spun cetăţenii.
„Pentru ce plătim impozit?”
De asemenea, cetăţenii sunt de-a dreptul indignaţi în ceea ce priveşte atitudinea autorităţilor locale, care, în ciuda faptului că le-au promis că vor veni pe strada Valea Doamnei, nici până acum nu au făcut acest lucru. Oamenii îi acuză pe reprezentanţii administraţiei locale că îşi amintesc de ei doar atunci „când au nevoie de voturi”. „Ştiţi bine că ne-au promis că vin aici, dar nici până azi nu au trecut. Poate nu i-am văzut eu, dar nu cred. Spun că nu ştiu unde este strada, însă atunci când plătim impozitul îşi amintesc imediat. Un vecin de-al meu plăteşte 600 de lei, iar eu dau 200 de lei pe an. Pentru ce dau banii ăştia? Trec toţi pe aici doar când sunt alegeri”, mai spune femeia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email