Strada Unirii, blocată de maşini şi plină de gropi

La jumătatea lunii noiembrie au fost instituite la Curtea de Argeş restricţii de circulaţie de la sensul giratoriu de la Ivancea spre strada 1 Decembrie din cauza lucărilor la reţeaua de apă. Astfel, dinspre sensul giraturiu de la Făgăraş spre Ivancea se circulă pe strada Unirii şi apoi pe strada Valea Iaşului, iar dinspre Ivancea spre Făgăraş se circulă normal. Restricţiile au fost impuse pentru că se formau cozi de maşini în ciuda semaforului provizoriu pus la sensul giratoriu din Ivancea. Lucrările care se fac sunt la reţeaua de apă, iar constructorii trebuie să intre pe carosabil. Şoferii sunt sfătuiţi de Poliţia Rutieră Curtea de Argeş să respecte indicatoarele puse şi să circule cu viteză redusă.

„E un disconfort pe care ni l-am asumat, dar la finalul lucrărilor reţeaua de apă va fi schimbată şi sperăm să nu mai avem probleme cu avariile”, spunea atunci primarul Constantin Panţurescu. Deşi reprezentanţii Poliţiei şi cei ai administraţiei locale afirmau că restricţiile vor dura o lună de zile, luna a trecut iar restricţiile au rămas. Cum nimeni nu mai munceşte, dar lucrările la reţeaua de apă nu par să fi fost finalizate e clar că circulaţia se va desfăşura în acest fel mai mult timp de acum încolo.

Şoferii se plâng de cozile lungi care se formează dar şi de gropile care au apărut în asfalt pe strada Eroilor, prin faţa blocurilor ANL. Se înaintează greu, în coloană, iar gropile sunt de neevitat.

Strada va fi refăcută total. Dacă vor fi bani.

La sfârşitul săptămânii, angajaţii Serviciului Public de Gospodărie Comunală (SPGC) au început să plombeze gropile, dar asta este o soluţie de avarie, pentru că asfaltul turnat nu va rezista. „Strada a fost asfaltată în 2004, când s-au făcut blocurile ANL de acolo, dar nu a fost proiectată pentru un trafic atât de intens, de mare tonaj. Am văzut că se macină şi betonul de sub asfalt”, ne-a spus Ioan Ghiţă, directorul SPGC. Lucrările care se fac acum sunt menite să uşureze circulaţia, dar e nevoie de o reabilitare totală a străzii. „Voi propune în programul de lucrări pe 2021 al Serviciului Public de Gospodărie ca refacerea străzii Unirii să fie prioritară, dar o să vedem şi ce bani vom avea”, a mai spus Ioan Ghiţă.

A fost nevoie de instituirea restricţiei de circulaţie din cauza lucrărilor care se fac la reţeaua de apă. Proiectul de reabilitare a reţelei de apă este pus în practică de o asociere de firme al cărei lider este KRANZ EUROCENTER. Acesta prevede reabilitarea a 16.522 metri de conducte de pe străzile Victoriei cu străzile adiacente 1 Mai şi Ştefan cel Mare, Negru Vodă cu străzile adiacente Dumitru Norocea, Tudor Vladimirescu, Dumbrava, Viorelelor, Armand Călinescu, Traian, Bulevardul Basarabilor cu străzile adiacente San Nicoară, Episcop Ghenadie, Victor Ştefănescu, Matei Basarab, Mihai Bravu, Pompieri, Banu Mărăcine, Neagoe Vodă, Posada, Episcop Nichita şi strada Eroilor cu străzile adiacente Constantin Dobrescu Argeş şi 1 Decembrie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email