Strada Nordului va fi refăcută şi lărgită

Acum, strada Nordului, aflată în zona platformei industriale a municipiului Curtea de Argeș  este praf. După ce lucrările la noua fabrică de aspiratoare au fost terminate, asfaltul e plin de gropi, iar carosabilul se dovedeşte a fi prea îngust pentru traficul din zonă. Municipalitatea va reface strada şi o va lărgi, au declarat edilii, care au precizat că nordul oraşului este un pol de dezvoltare şi e nevoie ca administraţia locală să pună umărul la această dezvoltare.

De fapt, traficul este îngreunat acum, când nu toate fabricile de acolo lucrează la capacitate maximă, dar peste câteva luni va deveni aproape imposibil. În week end  tirurile stau cu zecile parcate pe trotuare ori pe alt spaţiu liber aşteptând să intre pentru încărcarea mărfurilor pe care le transportă. Dacă unele din fabricile din zonă au platforme speciale, iar camioanele nu stau deloc, altele încă mai lucrează la asta.

 

Primarul Constantin Panțurescu le-a spus consilierilor locali care este planul său pentru fluidizarea traficului în nordul oraşului şi le-a cerut să-şi spună părerile şi să vină cu idei. „Trebuie să facem un inel de legătură între strada Nordului şi strada Valea Iaşului, astfel încât caminoanele să poată circula rapid şi să nu-i deranjăm nici pe cei care locuiesc în cartier. Strada Nordului trebuie refăcută şi mărită, iar strada Valea Iaşului, la fel”, a spus edilul la o şedinţă de Consiliu Local.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email