Strada Nordului, cea mai distrusă stradă din oraş

Asfaltul e plin de gropi iar infrastructura de apă canal e dezastruoasă

Despre strada Nordului am mai scris. Aici sunt câteva fabrici importante pentru bugetul local datorită numărului mare de angajaţi şi a impozitelor şi taxelor care se plătesc. De altfel, în 2018, conducerea uneia dintre companiile mari de pe platforma industrială, Fuchs Condimente, transmitea Consiliului Local că e „în dificultate” din cauza străzii.

În august 2018 Fuchs Condimente SRL a trimis Consiliului Local a odresă oficială prin care i se aducea la cunoştinţă „nemulţumirea vizavi de starea deplorabilă a străzii Nordului, pe segmentul aflat între intrarea din DN 7C şi SC Fuchs Condimente”. Directorul general al societăţii cu capital german, Uwe-Jens Karl,  mai scria că „deteriorarea accentuată a asfaltului se datorează în mare măsură frecventelor avarii ale conductei de apă ce aparţine SC Aquaterm AG 98 SA”.

Conducerea Fuchs Condimente solicita să i se comunice „un termen de reabilitare a străzii Nordului deoarece în scurt timp deteriorarea se va accentua iar drumul va deveni impracticabil” fapt ce ar „pune în dificultate buna desfăşurare a activităţilor SC Fuchs Condimente RO SRL”.

Au trecut aproape doi ani de atunci iar strada e chiar mai distrusă. Problemele apar din cauza reţelelor de apă şi canal, care, deşi sunt relativ noi, au fost făcute în bătaie de joc, după cum recunoştea fostul administrator al Aquaterm, Gabriel Nastea.Societatea de apă canal nu a primit bani de la buget ca să repare o dată pentru totdeauna canalizarea, iar avariile apar mai mereu. Asfaltul e spart pentru rezolvarea avariilor iar în urmă rămân gropile.

Asfaltarea trebuie să fie făcută din 2018

Consiliul Local a aprobat asfaltarea străzii Nordului încă din 2018 dar lucrarea nu a fost făcută nici acum. „ Deşi era trecută în programul de lucrări al Serviciului Public de Gospodărie Comunală de acum doi ani, nu s-a schimbat nimic acolo. Peste 50% din industria de la Curtea de Argeş este concentrată acolo, iar traficul este aşa cum îl ştim iar strada este la fel de distrusă”, declara Cristian Mitrofan, preşedintele PNL Curtea de Argeş şi consilier local, la o conferinţa de presă a organizaţiei pe care o conduce.

În lista de investiţii pe acest an a Aquaterm este trecută şi refacerea reţelelor de pe strada Nordului, dar nu se ştie dacă chiar va fi făcută, pentru că totul depinde de bani. Abia după aceea Serviciul Public de Gospodărie Comunală va putea să asfalteze, dacă va avea acest lucru în programul de lucrări. Între timp, cetăţenii care locuiesc în zonă, muncitorii fabricilor şi tirurile care cară marfa înjură ori de câte ori trec pe strada Nordului şi riscă să-şi distrugă maşinile în gropile care sunt pe suprafeţe mai mari decât asfaltul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email